Architect levensloopbestendige woning

Architect levensloopbestendige woning

Ontwerp met een architect levensloopbestendige woning je droomhuis

Het ontwerpen van een levensloopbestendige woning is een prachtige uitdaging. Door hun ruime ervaring en unieke stijl weten onze architecten in Utrecht een levensloopbestendige woning neer te zetten die helemaal is aangepast aan de behoefte van de bewoner. Je woning vormt immers een belangrijk onderdeel van je leven. Om ervoor te zorgen dat dit zo goed mogelijk uitpakt, schakel je een professionele architect voor de levensloopbestendige woning in. Kraal architecten beschikt over een brede kennis en ervaring op het gebied van het ontwerpen van levensloopbestendige woningen. Je kunt daarbij denken aan nieuwbouw, maar ook aan aanpassingen aan je huidige of recent aangekochte woning. Vraag vrijblijvend meer informatie aan over onze architect levensloopbestendige woning, via het contactformulier op de website.

Mooi en functioneel design voor een levensloopbestendige woning door onze architect

Wil je je huidige woning levensloopbestendig maken, zelf een levensloopbestendige woning bouwen of een mantelzorgwoning naast je eigen woning laten bouwen? Wij van Kraal architecten helpen je hier graag bij.

Het voordeel van een levensloopbestendige woning is dat je er je hele leven in kunt blijven wonen, ook als je omstandigheden in de loop der tijd veranderen. Mocht je in een volgende levensfase (onverhoopt) ziek worden of minder mobiel zijn, dan kun je toch op je vertrouwde plek blijven wonen.

Het is goed om bij de indeling van de levensloopbestendige woning alvast rekening te houden met de eisen waar het huis in de toekomst aan moet voldoen. In sommige situaties kan een woonhuislift geplaatst worden, of kan er in het ontwerp alvast ruimte worden gelaten om de lift op een later moment te plaatsen. Vaak kiezen mensen ervoor om een slaapkamer en een badkamer op de begane grond te laten plaatsen. Ook als u die ruimtes nu nog niet als bad- en slaapkamer wilt gebruiken, kunt u alvast de voorzieningen treffen die het straks mogelijk maken om de ruimte makkelijk aan te passen, zodat die aan de nieuwe wooneisen voldoet. Misschien wilt u bovendien een extra logeerkamer tot uw beschikking hebben voor mantelzorgers, of voor de kinderen en kleinkinderen.

Naast de kamers is het goed om de woning overal goed toegankelijk te maken. Je kunt dan denken aan extra brede deuren en gangen, het weglaten van drempels, goede verlichting, een ruime badkamer met inloopdouche.

Tot slot loont het om zoveel mogelijk duurzame en onderhoudsarme of zelfs onderhoudsvrije materialen toe te passen. Je kunt dan denken aan kunststof kozijnen en dakbedekking en een bakstenen gevel. Een groter dakoverstek kan ervoor zorgen dat de gevel minder snel aangetast wordt door de weersomstandigheden.

Wij hebben ruime ervaring en kunnen je helpen om een functioneel én mooi ontwerp te maken voor de levensloopbestendige woning. Zo kun je zowel in je huidige als in de volgende levensfases genieten van een mooi, veilig, duurzaam en comfortabel huis, dat helemaal voldoet aan jouw wensen.

Werkwijze van onze architect levensloopbestendige woning

Als architect beginnen we aan de schetstafel. We maken een zorgvuldig uitgedacht ontwerp voor de levensloopbestendige woning. Daarbij houden we rekening met alle elementen die voor jou belangrijk zijn in je huidige en toekomstige levensfases. Als er vergunningen nodig zijn, vragen wij die aan bij de gemeente, zodat de bouwfase soepel kan verlopen. Samen met jou vinden we de beste aannemer voor de bouw van de levensloopbestendige woning, zodat de bouwplannen correct worden uitgevoerd. Van het ontwerpproces tot aan de oplevering zijn wij betrokken bij de levensloopbestendige woning. We gaan voor een prettige samenwerking met opdrachtgevers en aannemers, waarbij we veel waarde hechten aan duurzaamheid, kwaliteit, esthetiek en gebruiksgemak.

De kosten van een architect levensloopbestendige woning

Meerdere aspecten zijn van invloed op de tarieven van een architect levensloopbestendige woning. Je kunt daarbij denken aan de oppervlakte en inhoud van de levensloopbestendige woning. Ook de bouwtechnieken en de materialen die worden toegepast spelen uiteraard een belangrijke rol. Door te kiezen voor duurzame technieken en materialen, kunnen we een hoge kwaliteit realiseren tegen een goede prijs. Aan de hand van jouw persoonlijke situatie maken we een begroting van de kosten die je kunt verwachten. Vraag je je af wat de kosten voor een architect renovatie, of architect levensloopbestendige woning zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met Kraal architecten via ons online contactformulier.

Maak kennis met onze architecten

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Kraal architecten je kan bieden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, Kraal architecten is je graag van dienst.

Telefoon: 030–2239677 | E-mail: info@kraalarchitecten.nl

Thomas Kraal - architect & directeur

“MOOIE EN SLIMME OPLOSSINGEN VOOR HUIS EN INTERIEUR. IK KAN EIGENLIJK OVERAL BLIJ VAN WORDEN, ALS ER MAAR AANDACHT AAN BESTEED MAG WORDEN.” THOMAS KRAAL

Nieuwbouw architect

Voor elk nieuwbouw project van elk formaat

Verbouw architect

Voor verbouw- en renovatieprojecten

Interieurarchitect

Creëer ook binnen de juiste beleving