Thomas Kraal is de oprichter en eigenaar van Kraal architecten. Thomas werkte bij verschillende architectenbureaus waaronder Hans Van Heeswijk Architecten; bekend van het Van Gogh museum, het Mauritshuis en de Hermitage.

Thomas grootste passie is sport en dan met name wielrennen. Hij vergelijkt het proces van het tot stand komen van het ontwerp tot en met de realisatie wel eens met een grote wielertocht. Plezier in wat je doet, ambitie en doorzetten. In zijn filosofie staat een goede vertaling van de wensen van de opdrachtgever centraal. Goed luisteren, binnen budget ontwerpen en binnen de tijdsplanning werken. Daarnaast wordt veel belang gehecht aan een plezierig proces met optimale samenwerking tussen opdrachtgever, architect en aannemer.

Thomas is getrouwd, woont in Zeist en heeft drie dochters. Overige hobby’s zijn schaatsen en golfen al heeft hij daar sinds het vaderschap wat minder tijd voor.

Sanne Dijkers is van jongs af aan geïnteresseerd interieur. Aldus belande ze op het Cibap waar ze een opleiding tot ruimtelijk vormgever heeft afgerond. Ze werkt graag met bijzondere producten die een verhaal uitdragen en is na haar interieurstudie, Museologie gaan studeren. Beiden studies hebben haar een grote dosis kennis over interieur, kunst en vormgeving opgeleverd.

Sanne speelt met kleuren, vormen, licht en texturen en kijkt hoe deze aansluiten bij de wensen van een opdrachtgever. Dit vertaalt ze in een persoonlijk interieuradvies, waar alle verschillende onderdelen een spannend geheel vormen naast elkaar. Sanne werkt hiervoor samen met onze architecten zodat interieur en architectuur hand in hand samengaan.

Ze woont samen met haar vriend en hun zoon in Utrecht. In haar vrije tijd struint zij het liefst door musea, vintage en designwinkels opzoek naar inspiratie.

Monique Martens is al zo lang zij zich kan herinneren bezig met tekenen en ontwerpen. Na haar afstuderen in 2013 aan de Jan des Bouvrie Academie werkte zij twee jaar in de woninginrichting en maakte ze interieurvoorstellen. Haar ambities reikten verder. Om een totaalconcept neer te zetten, werkt ze als interieurontwerper voor het bureau. Met zijn allen werken aan één oplevering, een kloppend geheel. Waar de architect het gebouw ontwerpt, kijkt Monique naar de leefbaarheid in samenspel met het interieur.

Balans vinden in ogenschijnlijke contrasten, daar ligt haar kracht en inspiratie. Met een fijn oog voor materialisatie weet zij de gewenste sfeer te vangen in de vormgeving van het ideale interieur.

Monique woont in Utrecht, maar is ook graag in andere steden te vinden. De verschillende tijdsbeelden in architectuur en interieur vormen haar ultieme inspiratiebron. Daarentegen ontstaan haar beste ideeën nog altijd tijdens een rondje hardlopen door het bos.

Thom Winters besloot in 2003, na bijna een volledige studie geneeskunde te hebben afgerond, zijn hart te volgen. In 2009 is hij als architect afgestudeerd aan de TU Eindhoven. De passie die Thom meebrengt werkt aanstekelijk binnen het bureau.

Hij is een echte vrije denker, gedreven, creatief en analytisch. Als architect puzzelt hij om op elk individueel facet tot de beste oplossing te komen. Zo komt hij vaak met vernieuwende en goed vormgegeven oplossingen waar de opdrachtgever enthousiast over is en zelf niet aan gedacht had.

Thom woont samen met zijn vriendin en zoon in Utrecht. Naast zijn architectenwerkzaamheden en het vaderschap heeft hij passie voor striptekenen, het maken van illustraties en het ontwikkelen apps en games.

Femke Scargo is in 2004 afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft. Eigenlijk is ze altijd aan het ontwerpen. Niet alleen op het werk maar ook thuis is Femke altijd op zoek naar een optimum tussen techniek, creativiteit en functionaliteit.

Het sociale aspect van het vak is haar inspiratie en drive: “Ik werk graag samen met de klant en samen met m’n collega’s. Het leuke is elkaar te verrassen en scherp te houden om zo tot een goed en prikkelend eindresultaat te komen”.
Na jaren voor een groot bureau in Zwolle gewerkt te hebben, was ze toe aan nieuwe uitdagingen. Ze heeft voor Kraal architecten gekozen omdat het bureau er voor staat de ontwerpen zo zorgvuldig uit te werken, dat ze ook precies conform ontwerp gerealiseerd kunnen worden.

In het weekend speelt ze basketbal. Femke woont samen met haar partner en twee kinderen in Utrecht.

Joost Derijck is in 2013 afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam als bouwkundig ingenieur als vervolg op MBO bouwkunde. Als technisch ontwerper is Joost het verlengstuk van de architect.
Hij ziet het als uitdaging om een ontwerp verder uit te werken. Zodoende komt het resultaat er ook daadwerkelijk uit te zien zoals het bedacht was, want alles wat je bedenkt en tekent heeft consequenties voor de uitvoering.

Joost is zeer betrokken en goed thuis in wet- en regelgeving. Om architect te worden, volgt Joost de opleiding aan de Academie van Bouwkunst in Rotterdam.

Naast zijn werk en opleiding houdt Joost er van om te reizen en tijd met zijn vrienden door te brengen. Daarnaast zet hij zich als bestuurslid & vrijwilliger in voor Stichting Jeugdland Etten-Leur, tevens de plaats waar hij samenwoont met zijn vriendin.

Thomas ter Keurs is bouwkundig ingenieur in hart en nieren. In 2011 is hij afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht, een mooie bekroning van zijn studieloopbaan die begon met MBO Bouwkunde. Als ingenieur is hij van ontwerp tot realisatie betrokken bij het project. Het uitzoeken van de technische details,  om de ideeën van de architect en klant zo goed mogelijk uit te voeren, is zijn uitdaging. Het opzetten van de bouwtechnische tekeningen, een secuur werk, is hem toevertrouwd.

Na een aantal jaar bij een architectenbureau voor duurzame en ecologisch verantwoorde projecten gewerkt te hebben, was hij toe aan iets nieuws. We zijn blij met de kennis van duurzaam bouwen en ecologisch verantwoorde materialen, die hij meebrengt.

Thomas klust ook graag in zijn eigen huis in Zeist waar hij samenwoont met zijn vrouw en twee dochters. Daarnaast maakt hij geregeld zijn rondje op de racefiets.

Bas Stolten is in 2011 afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht als bouwkundig ingenieur. Hij heeft zijn loopbaan zorgvuldig gekozen. Eerst heeft Bas ruim een jaar praktijkervaring in particuliere verbouw en nieuwbouw opgedaan bij een aannemer. Toen heeft hij tweeënhalf jaar voor een interieurarchitect gewerkt, om vervolgens voor Kraal architecten te kiezen.

Bas gaat voor de uitdaging om complexe ontwerpen helemaal uit te denken en om te zetten in bouwkundige tekeningen. Hoe beter het is uitgedacht, hoe makkelijker het voor de aannemer is om ons ontwerp precies zo te realiseren als wij het bedoeld hebben.

Bas woont samen met zijn vriendin in Barneveld en besteedt zijn vrije tijd graag met het maken van mooie reizen en het klussen aan zijn eigen huis. Voor de ontspanning zoekt hij graag het bos op om te gaan mountainbiken.

Boaz van der Wal is in 2012 afgestudeerd aan de TU Eindhoven, waar hij zijn Master Architectuur en Bouwtechniek behaalde. Bij architectenbureaus waar Boaz voorheen werkte, deed hij onder meer ervaring op in renovaties. Bij zijn vorige werkgever Hans van Heeswijk Architecten kreeg hij de kans om te doen wat hij wilde: het bouwen van zorgvuldig, gedetailleerde gebouwen.

Als technisch ontwerper voor het bureau is dit ook precies waar zijn interesse ligt: het spanningsveld tussen architectuur en techniek. Hij zorgt ervoor dat techniek en esthetiek samensmelten tot een nieuw geheel.

Naast zijn werk kan hij helemaal opgaan in een goed boek of zich verdiepen in kunst. Verder laat hij zich graag van zijn sportieve kant zien op het voetbalveld, skipiste en tennisbaan. Na het maken van mooie reizen, vindt Boaz zijn thuis in Utrecht.

Martijn Kaandorp speelde op jonge leeftijd  veel met Lego en tekende graag waardoor hij goed zijn creativiteit kwijt kon. In 2015 studeerde hij af aan de opleiding Built Environment (Bouwkunde) aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Zijn motivatie om door te studeren van het MBO naar het HBO en op dit moment Academie van Bouwkunst komt door zijn fascinatie voor bouwkunde in combinatie met de creativiteit van architectuur. Dit is precies het spanningsveld waarbinnen hij bij Kraal architecten werkt.

Martijn woont in Arnhem waar hij zowel van het bruisende stadsleven als de rustige groene omgeving geniet, ook vind hij het fantastisch om te reizen en zichzelf te verdiepen in andere steden en culturen. Een andere hobby die hij al zijn leven bij zich draagt is het maken van muziek, zo speelt hij sinds jonge leeftijd schuiftrombone.

Emiel Rog is in februari 2011 afgestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven. Daar heeft hij zich voornamelijk gericht op het raakvlak van stedenbouw en architectuur in combinatie met architectuurgeschiedenis en -theorie. Tijdens zijn master heeft hij een jaar stage gelopen bij een architectenbureau in New York. Na zijn afstuderen heeft hij onder andere ervaring opgedaan in de interieurarchitectuur en civiele techniek, dus hij kan goed op verschillende schaalniveaus uit de voeten.

Als architect streeft hij ernaar om deze schaalniveaus goed op elkaar te laten aansluiten. Zodra dat gebeurt, zullen deze elkaar versterken en zal het ontwerp naar een hoger niveau worden getild.

Emiel woont samen met zijn vriendin in Woerden en is lekker sportief met onder andere hardlopen, wielrennen, mountainbiken en squashen. Daarnaast is hij thuis ook altijd wel bezig met een privé project, uiteenlopend van (abstracte) schilderijen tot het experimenteren met rubber als tafelblad.

Jeske Schepers is in 2007 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Ze werkte als office manager en receptionist bij een museum, een bureau voor learning experience design en verschillende startups. Bij Kraal architecten is ze verantwoordelijk voor de operationele ondersteuning en public relations.

Ze vindt het leuk om van achter de schermen mee te krijgen wat er allemaal speelt binnen een bedrijf en daarbij haar collega’s zoveel mogelijk te ondersteunen. Ze houdt ervan om nieuwe dingen te leren en processen binnen het bureau efficiënt te laten verlopen. Daarnaast pakt ze graag praktische klusjes op.

Jeske woont in Utrecht. Als ze vrij is, gaat ze graag wandelen, fietsen of zwemmen. Ze vindt het leuk om op markten of in kringloop- en designwinkels te zoeken naar mooie stoffen, aardewerk en meubels.