Auteur: weppies

07 dec

Ontwerp voor nieuwbouw 2-onder-1-kap in Leusden

weppies / Nieuws Particulier / / 0 Comments

Ontwerp nieuwbouw 2-onder-1-kap woning in Leusden

Ons bureau heeft een ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw van een 2-onder-1-kap woning in Leusden. Het ontwerp is geïnspireerd op de stijl van Dudok, maar dan wel in een geheel eigen uitwerking. Beide woningen hebben een unieke plattegrond indeling en deze komt ook tot uiting in het volume van het gebouw en de gevels. Het is dus geen standaard spiegelsymetrische 2-onder-1-kap woning.

Momenteel loopt de vergunningsprocedure, maar de opdrachtgever hoopt voor de zomer van 2018 met de bouw te kunnen beginnen. De impressies hiernaast geven al een goed idee van hoe het resultaat er na de bouw uit zal komen te zien.

16 nov

Projectinfo – Aanbouw klassieke woning Zeist

weppies / Nieuws Particulier / / 0 Comments

Projectinfo

Aanbouw klassieke woning Zeist

Locatie: Zeist
Jaar: 2014
Opdrachtgever: particulier
Status: opgeleverd (2014)

Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 36 m² (uitbreiding, incl. veranda)
Inhoud: ca. 110 m³ (uitbreiding, incl. veranda)
Werkzaamheden: ontwerp, technische uitwerking

Opgave
De bestaande uitbreiding van de originele woning was in slechte staat. Daarom wilde de opdrachtgever deze afbreken en vervangen door een grotere en lichte nieuwe uitbreiding. Zijn voorkeur ging uit naar een volledig uit hout opgebouwd ontwerp.

Oplossing
Het ontwerp in landelijke en klassieke stijl bestaat geheel uit hout en glas. De dakbalken worden gedragen door de kozijnstijlen. Het dak loopt over de gehele breedte van de woning, waardoor er ook een veranda is die mooi grenst aan de vijver. Voor extra daglichttoetreding zijn er ook nog een tweetal daklichten in het dak opgenomen. Tot slot is er nog een bijzonder zitraam bedacht in de gevel, van waaruit je een optimaal zicht op de tuin hebt.

Resultaat
Door de gekozen bouwmethode is het project in een zeer korte periode gebouwd. De gekozen materialen zijn ook duurzaam en door de grote hoeveelheid glas is de ruimte zeer licht. Hierdoor is er een prachtig zicht op de tuin. Door het dak over de gehele breedte van de woning te laten lopen, is er een prettige veranda ontstaan die langs drie kanten is ingesloten. Een heerlijke plek om te zitten, zowel met goed als minder goed weer.

Projectinfo - Aanbouw-klassieke-woning-Zeist-Kraal-architecten-BNA-01

Projectinfo - Aanbouw-klassieke-woning-Zeist-Kraal-architecten-BNA-02

16 nov

Bouwproces – Uitbreiding & renovatie woning Nijenheim Zeist

weppies / Nieuws Particulier / / 0 Comments

Bouwproces

Uitbreiding & renovatie woning

Uitbreiding & renovatie woning Nijenheim Zeist - Kraal architecten - UV_03
Nadat in aan de schuur en de woning wat is gesloopt is begonnen met uitzetten van het verbindende deel.

Uitbreiding & renovatie woning Nijenheim Zeist - Kraal architecten - UV_04
Hier ligt de vloer te wachten om gestort te worden, je kunt aan de leidingen al zien waar het kookeiland komt.

Bouwproces - Uitbreiding-woning-Nijenheim-Zeist-Kraal-architecten-BNA-07
Het verbindingsstuk wordt gedragen door twee markante houten spanten.

Uitbreiding & renovatie woning Nijenheim Zeist - Kraal architecten - UV_05
Met de hand worden in deze spanten inkepingen gemaakt om de houten balkconstructie te monteren die het dak zal dragen.

Bouwproces - Uitbreiding-woning-Nijenheim-Zeist-Kraal-architecten-BNA-08
Vervolgens is het en kwestie van het dak isoleren en dicht maken, kozijnen en glas plaatsen en de uitbouw is wind- & waterdicht.

16 nov

Projectinfo – Uitbreiding & renovatie woning Nijenheim Zeist

weppies / Nieuws Particulier / / 0 Comments

Projectinfo

Uitbreiding & renovatie woning Nijenheim Zeist

Locatie: Nijenheim, Zeist
Jaar: 2013
Opdrachtgever: particulier
Status: opgeleverd (2014)

Programma: wonen
Oppervlakte: ca, 28 m² (uitbreiding)
Inhoud: ca. 100 m³ (uitbreiding)
Werkzaamheden: ontwerp, technische uitwerking, bouwvoorbereiding & bouwbegeleiding

Opgave
De opdracht bestond uit het maken van een nieuwe verbinding tussen het woonhuis en de achtergelegen schuur. De bestaande bij- en aanbouwen dienden te worden gesloopt. In de nieuwe uitbreiding/verbinding moest een nieuwe woonkeuken worden gerealiseerd en de verbinding moest een open karakter krijgen met veel daglicht en zichtlijnen naar buiten. Daarnaast moest ook de bestaande schuur deels gerenoveerd worden.

Oplossing
Doordat de schuur deels gerenoveerd moest worden, waarbij er onder andere een nieuw dak geplaatst moest worden, kon dit ook worden gebruikt in het ontwerp voor de uitbreiding/verbinding. Het nieuwe schuurdak steekt verder door dan de bestaande schuur en wordt hierbij ondersteund door twee grote houten spanten. De rest van de verbinding en deze spanten zijn volledig ingevuld met glas. De gehele uitbreiding bestaat als het ware uit houten kozijnen met een dak erop.

Resultaat
De nieuwe uitbreiding zorgt voor een heldere en open verbinding tussen de twee bestaande gebouwen. De grote hoeveelheid glas zorgt voor veel daglicht en daarnaast ook voor veel zichtlijnen in huis en naar de tuin. Het doorgetrokken dak van de schuur zorgt deels voor de overkapping van de uitbreiding, maar bood ook de mogelijkheid om de gewenste veranda te creëren.

Bouwproces - Uitbreiding-woning-Nijenheim-Zeist-Kraal-architecten-BNA-01

Bouwproces - Uitbreiding-woning-Nijenheim-Zeist-Kraal-architecten-BNA-02

Bouwproces - Uitbreiding-woning-Nijenheim-Zeist-Kraal-architecten-BNA-03

Bouwproces - Uitbreiding-woning-Nijenheim-Zeist-Kraal-architecten-BNA-04

Bouwproces - Uitbreiding-woning-Nijenheim-Zeist-Kraal-architecten-BNA-05

Bouwproces - Uitbreiding-woning-Nijenheim-Zeist-Kraal-architecten-BNA-06

15 nov

Projectinfo – Uitbreiding woning Dichterswijk Zeist

weppies / Nieuws Particulier / / 0 Comments

Projectinfo

Uitbreiding woning Dichterswijk Zeist

Locatie: Dichterswijk, Zeist
Jaar: 2012
Opdrachtgever: particulier
Status: opgeleverd (2013)

Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 15 m² BVO (uitbreiding)
Inhoud: ca. 50 m³ (uitbreiding)
Werkzaamheden: ontwerp, aanbesteding & bouwbegeleiding

Opgave
Een verbouwing en uitbreiding van de begane grond van de woning met nieuwe keuken.

Oplossing
In samenwerking met Miriam Dallinga Interieurarchitect is een ontwerp gemaakt voor een verbouwing en uitbreiding van deze woning in Zeist. Samen hebben we twee varianten ontworpen en aan de opdrachtgever gepresenteerd.

Resultaat
Het interieur van de woning is een ware metamorfose ondergaan. De begane grond is in een woonkamer en woonkeuken te delen door een fraaie vouwwand. Een lichtstraat zorgt ervoor dat overal in de diepe woning veel daglicht is. Ter plaatse van de keuken is de volledige breedte van de woning gebruikt. De keuken is daarmee het hart van de woning geworden. Een fraai lichtplan versterkt het architectonische plan.

Dit project is uitgevoerd i.s.m. Miriam Dallinga interieurarchitectuur.

Bouwproces - Uitbreiding woning -Dichterswijk-Zeist-Kraal-architecten-01