Categorie: Nieuws Particulier

10 jan

Vijfde project Oog in Al van start!

Jeske Schepers / Nieuws Particulier / / 0 Comments

Vijfde project Oog in Al van start!

bouwproject architect oog in al

Inmiddels is de verbouwing van dit woonhuis gestart. Het is ons vijfde project in de Utrechtse wijk Oog in Al. Blijkbaar brengt het buurtbewoners op ideeën. Deze week kregen we een aanvraag binnen voor alweer het zesde bouwproject in deze buurt.

11 dec

Sneak preview: karakteristiek pand in Bilthoven

Jeske Schepers / Nieuws Particulier / / 0 Comments

Sneak preview: karakteristiek pand in Bilthoven

Kraal architecten maakte het ontwerp voor de transformatie en uitbreiding van dit karakteristieke pand in Bilthoven.

foto oude situatie

foto oude situatie

Mogelijkheden optimaal benut
Door de donkere woonkeuken en de indeling met verschillende zithoeken werd de ruimte niet optimaal benut. De bewoners wilden graag een uitbouw in de vorm van een serre. Bovendien wilden zij graag meer licht op de begane grond. We zagen mogelijkheden om de zijkant van het huis beter te gebruiken. De voordeur en werkkamer liggen nu aan de zonnige kant van het huis.

ontwerp karakteristiek pand kraal architecten

ontwerp karakteristiek pand kraal architecten

Duurzame renovatie
De glazen bouwstenen in het trappenhuis waren bijzonder, maar ze waren thermisch een uitdaging. Hiervoor is met het ronde glas een mooie en passende oplossing gevonden. Een aantal onderdelen, zoals de traptreden, waren hard aan vernieuwing toe. Deze zijn duurzaam gerenoveerd.

Tuin en buitenkant
Grote bomen in de tuin maakten de beleving in en om het huis erg donker. Daarom werd in het plan ook de tuin aangepakt. De buitenkant van het huis kreeg een nieuwe, frisse uitstraling.

 

Resultaat
Het bouwkundige deel van het project wordt dit jaar afgerond. In het nieuwe jaar worden ook in het interieur de puntjes op de ‘i’ gezet. Hier is alvast een sneak preview van het resultaat:

sneak preview verbouwing

15 nov

Project opgeleverd: Renovatie bijgebouwen en veranda | Zeist

Jeske Schepers / Nieuws Particulier / / 0 Comments

Renovatie bijgebouwen en veranda | Zeist

Update: dit project is inmiddels opgeleverd! Bekijk de foto’s in ons portfolio.

 

Locatie: Kerckebosch, Zeist
Jaar: 2016
Opdrachtgever: particulier
Status: Uitvoering

Programma: bijgebouw / veranda
Oppervlakte: ongewijzigd
Inhoud: ongewijzigd
Werkzaamheden: ontwerp & technische uitwerking

Opgave
De opdrachtgever heeft bij hun woning een tweetal gedateerde bijgebouwen. Zij willen deze bijgebouwen laten renoveren en een nieuwe functie geven, zodat ze weer jaren mee kunnen en ze de gebouwen ook gaan gebruiken. Een van de gebouwen zal dienst doen als garage / berging en het andere bijgebouw, achter in de tuin krijgt een multifunctionele functie en veranda.

Oplossing
Het plan zorgt met minimale ingrepen voor maximaal resultaat. Constructief konden we de gebouwen volledig hergebruiken, alleen de schillen (het dak en de gevels) zullen in het plan vernieuwd worden. Hiermee kunnen we ook een meer eigentijdse uitstraling creëren, die wel nog steeds passend is bij de bestaande woning. Daarnaast hebben we de ruimte van het bijgebouw achter in de tuin, ingedeeld in verschillende ruimtes, om zo het programma van de opdrachtgever hier slim in te passen.

Impressie
Renovatie bijgebouwen - Kraal architecten BV - DO_01
Zicht op de gerenoveerde bijgebouwen vanuit de woning.

Renovatie bijgebouwen - Kraal architecten BV - DO_02
Links het bijgebouw achter in de tuin, rechts met dezelfde houtaccenten het gerenoveerde bijgebouw bij de woning.

Renovatie bijgebouwen - Kraal architecten BV - BS_01

Terug naar het overzicht

13 nov

Project opgeleverd: Verbouwing en uitbreiding | Woning in Utrecht

Jeske Schepers / Nieuws Particulier / / 0 Comments

Verbouwing en uitbreiding | Woning in Utrecht
Project opgeleverd!

Hieronder staan de foto’s van het bouwproces, maar dit project is inmiddels opgeleverd!  Lees meer en bekijk foto’s van het resultaat in ons portfolio.


De aannemer is gestart met het boren van de stalen buispalen en het maken van de funderingsstroken.


Nadat de fundering en nieuwe vloer gereed waren is begonnen met het opgaande werk. De kozijnen zijn gesteld en de wanden worden gezet.


Inmiddels is de metselaar bezig met het nieuwe metselwerk, wat goed aansluit bij het bestaande metselwerk.

Terug naar het overzicht

16 jul

Nieuwbouw vrijstaande woning Woudenberg

Jeske Schepers / Nieuws Particulier / / 0 Comments

Nieuwbouw vrijstaande woning Woudenberg:
stalen constructie geplaatst

nieuwbouw vrijstaande woning architect

 

Drie bouwlagen
Deze vrijstaande nieuwbouwwoning in Woudenberg krijgt twee bouwlagen boven het maaiveld. Doordat de woning helemaal onderkelderd is, is er onder het maaiveld ook nog een volledig bruikbare bouwlaag.

Vorm 
Het ontwerp bestaat uit twee in elkaar grijpende bouwdelen met de traditionele vorm van een huis. Het dak en de gevel krijgen hetzelfde afwerkingsmateriaal en lopen daardoor vloeiend in elkaar over.

Stalen constructie
In april zijn de graafwerkzaamheden gestart. Inmiddels is de kelder gebouwd en krijgen de lagen boven het maaiveld vorm. Nu de stalen constructie van de woning is geplaatst, is de uiteindelijke vorm van de woning al goed zichtbaar.

nieuwbouw vrijstaande woning architect

05 jun

Renovatie en verbouwing gezinswoning in Cothen

Jeske Schepers / Nieuws Particulier / / 0 Comments

Renovatie en verbouwing gezinswoning in Cothen

Toen onze opdrachtgevers overwogen om in zijn ouderlijk huis te gaan wonen, vroegen ze ons om de woning te renoveren en verduurzamen.

Ze willen het huis een moderne uitstraling geven, waarbij de tuin bij de woning wordt betrokken en er meer licht naar binnen komt. In het interieur willen zij strakkere lijnen, zodat het meer van deze tijd wordt. De voordeur zit op dit moment wat verstopt aan de zijkant van het huis. Deze moet voor onbekenden straks makkelijk te vinden zijn. Bovendien willen de opdrachtgevers graag een duurzaam en onderhoudsarm huis.

In het nieuwe ontwerp krijgt het huis wit gestucte buitenmuren en een fris, licht interieur. Vanuit de woonkeuken en zithoek is er breed zicht op het terras en de tuin. Een dakkapel wordt vervangen door een mooie, nieuwe versie met grotere ramen. Speciaal voor de entree is een kleine uitbouw ontworpen, die goed zichtbaar is vanaf de straat en de nieuwe oprit.

Ook voldoet het huis straks weer aan de huidige eisen voor duurzaamheid en comfort. Op de begane grond komt lage temperatuur vloerverwarming. In de originele bouw was geen rekening gehouden met ventilatie. Bij de renovatie wordt het hele huis mechanisch geventileerd. Buiten worden aluminium kozijnen geplaatst, die weinig onderhoud vragen. In de bijkeuken is ruimte vrijgehouden om in de toekomst een warmtepomp te plaatsen.

18 mei

Uitbreiding en interieurontwerp gezinswoning

Jeske Schepers / Nieuws Particulier / / 0 Comments

Uitbreiding en interieurontwerp gezinswoning

We zijn trots op het ontwerp voor deze verbouwing in Naarden. Zowel de buitenkant als het interieur van deze woning krijgen een frisse uitstraling.

Het hoofddoel van de verbouwing is het verruimen van de woning, voor een gezin met twee opgroeiende kinderen. In de woonkamer wordt ruimte gecreëerd om televisie te kijken, te spelen en te werken. Er komt een lichte, ruime keuken met veel zicht op de tuin. Tussen de woonkamer en de keuken worden een gashaard en open kast geplaatst.

Boven zal één van de slaapkamers worden omgebouwd tot werkkamer. Op de eerste verdieping komen een extra slaapkamer en badkamer. Op zolder wordt een fijne leefruimte gemaakt, waar van twee kanten via dakkapellen veel licht naar binnen komt.

01 mei

Uitbreiding vrijstaande villa in Bilthoven

Jeske Schepers / Nieuws Particulier / / 0 Comments

Uitbreiding vrijstaande villa in Bilthoven

In Bilthoven wordt gebouwd aan de toekomstige woning van onze opdrachtgevers. De begane grond van deze vrijstaande villa wordt opnieuw ingedeeld. Op de plek van het zwembad wordt het huis uitgebreid met een woonkeuken en een bijkeuken.

Oude situatie (foto van Funda)

Ontwerp met aanbouw

In het ontwerp komt de nieuwe keuken deels in het oude huis en deels in de aanbouw. De keuken ligt dan gelijkvloers met de woonkamer. De bijkeuken (helemaal links) komt iets lager te liggen, op het niveau van de garage. Op de eerste verdieping wordt een badkamer weggehaald. Een andere badkamer wordt juist vergroot. De uitbouw naar de tuin toe is in de stijl van de bestaande woning, zodat het huis straks weer een harmonieus geheel is.

Inmiddels zijn de werkzaamheden gestart. Eerst is het zwembad weggehaald. De fundering daarvan wordt gebruikt voor de vloer van de uitbouw. Om naar buiten toe uit te kunnen bouwen, is een deel van de dragende muur weggehaald. De muur wordt nu ondersteund door een staalconstructie.