Categorie: Projectinfo Particulier

03 apr

Oplevering woning Zeist nadert

Joost Derijck / Nieuws particulier, Projectinfo Particulier / / 0 Comments

Oplevering woning Zeist nadert

De opdrachtgevers hadden de wens om bovenop de bestaande woning uit te breiden met twee nieuwe slaapkamers en een extra badkamer met douche, wastafel en toilet. In september werd gestart met de bouw. Half januari was de dakopbouw grotendeels voltooid en al wind- en waterdicht. Inmiddels worden in het interieur de laatste punten afgerond. Deze week worden de douchewand en de badkameraccessoires geplaatst.

De oorspronkelijke woning is ontworpen door architect Gerrit Adriaans. Het gebouw kenmerkt zich door een bakstenen doos waar een kleiner, donkerblauw volume in lijkt te zijn geschoven.

 

Ons ontwerp voor de dakopbouw borduurt voort op de reeds bestaande karakteristieken en wetmatigheden. In het ontwerp werd de bestaande geometrie naar boven toe verfijnd. De badkamer aan de achterzijde en de verhoogde schoorsteen werden ondergebracht in twee nieuwe blauwe volumes. Daardoor ontstond een compositie die de opbouw luchtig houdt en de bestaande vormentaal respecteert. In de nieuwe kamers werd gezorgd voor optimale lichtinval en uitzicht.

08 mei

Uitbreiding woning, Nieuwegein

Joost Derijck / Projectinfo Particulier / / 0 Comments

Projectinfo

Uitbreiding woning, Nieuwegein

Locatie: Nieuwegein
Jaar: 2016
Opdrachtgever: particulier
Status: Opgeleverd (2017)

Programma: wonen / parkeren
Oppervlakte: ca. 88 m² BVO
Inhoud: ca. 250 m³
Werkzaamheden: ontwerp, technische uitwerking, bouwvoorbereiding, directievoering uitvoering

Opgave
De opdrachtgever had een aantal wensen om hun bestaande woning te optimaliseren. De wens was onder andere een overdekte stalling voor de beide auto’s en een ruimere begane grond, met ook meer lichttoetreding. Wij hebben in het ontwerp de carport en uitbreiding als één geheel opgepakt en uitgewerkt, waarbij het ontwerp aansluit op de bestaande materialisatie, maar wel met een eigentijdse touch door de grote raamkozijnen.

Impressies


Impressie van de nieuwe zij- en achterkant, met een zeer groot raam voor een panorama zicht op de tuin.


Impressie van de voorkant van de woning, met een nieuwe carport voor twee auto’s.


Impressie van de achterkant van de carport (links) en de uitbreiding van de woning (rechts).

Terug naar het overzicht

12 apr

Renovatie & uitbreiding villa, Blaricum

Joost Derijck / Nieuws particulier, Projectinfo Particulier / / 0 Comments

Projectinfo

Renovatie & uitbreiding villa

Locatie: Blaricum
Jaar: 2016
Opdrachtgever: particulier
Status: Uitvoering

Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 120 m² BVO (uitbreiding)
Inhoud: ca. 560 m³ BVO (uitbreiding)
Werkzaamheden: ontwerp, technische uitwerking, bouwvoorbereiding, begeleiding uitvoering, interieur ontwerp & coördinatie interieur werkzaamheden

Opgave
Wij zijn gevraagd om een totaalplan te maken voor de renovatie en uitbreiding van een bestaande villa in Blaricum. Daarnaast moet er ter zijner tijd ook nog een nieuw bijgebouw gebouwd worden, welke met de woning verbonden gaat worden. De wens is een uitbreiding in stijl van de woning en met name intern een optimalisering van de ruimten en een mooi interieurplan.

Oplossing
De woning is in stijl van de huidige villa voorzien van een flinke uitbreiding. Hierdoor werd het mogelijk intern de indeling flink te optimaliseren en de diverse ruimten ruimer van opzet te maken. Door dit integraal op te pakken met een goed interieurplan zal het eindresultaat helemaal op elkaar zijn afgestemd voor het mooiste resultaat.

Impressies

Terug naar het overzicht

16 mrt

Ontwerp uitbreiding hoekwoning Amstelveen

Joost Derijck / Nieuws particulier, Projectinfo Particulier / / 0 Comments

Ontwerp uitbreiding hoekwoning Amstelveen

Ons bureau is gevraagd om voor een hoekhuis in Amstelveen een plan te maken voor een uitbreiding van de woning en het aanpakken van het interieur op de begane grond. De huidige woonkamer past qua formaat niet bij de rest van de woning en is in verhouding erg klein. De uitbreiding moet deze woning een woonkamer geven die past bij het formaat van de rest van de woning en biedt gelijk de mogelijkheid om het interieur te optimaliseren.

Ondanks dat het een hoekwoning is, leent het kavel zich alleen voor een uitbreiding direct achter de woning. Door de uitbreiding iets kleiner te maken dan de volle breedte van de woning ontstaan binnen een tweetal ruimtes die als zit- & eetgedeelte kunnen worden gebruikt. Met de overhoekse vormgeving van de uitbreiding ontstaat vanuit binnen een breed uitzicht op de tuin en is je blik niet enkel gericht richting achteren.

23 feb

Verbouwing & uitbreiding woning, Vleuten

Joost Derijck / Projectinfo Particulier / / 0 Comments

Projectinfo

Bouwblog

Verbouwing & uitbreiding woning

Locatie: Vleuten
Jaar: 2016
Opdrachtgever: particulier
Status: Uitvoering

Programma: wonen
Oppervlakte: 30m² (uitbreiding)
Inhoud: ca. 90 m³ (uitbreiding)
Werkzaamheden: ontwerp, technische uitwerking, bouwvoorbereiding, begeleiding uitvoering, interieur ontwerp

Opgave
Voor een 2-onder-1-kap woning in Vleuten zijn wij gevraagd een plan te maken voor een totale verbouwing van de woning en uitbreiding van de begane grond. De verbouwing en uitbreiding moeten optimalisering van de indeling van de woning mogelijk maken en daarnaast wil de opdrachtgever de woning gelijktijdig ook verduurzamen.

Oplossing
Door zowel aan de zij- als achterkant van de woning de gevel als het ware naar buiten toe te verplaatsen vergroten we de woning. Hierdoor is het mogelijk deze anders in te delen en de verschillende ruimten ruimer van opzet te maken. In de nieuwe plattegrond zijn er op de begane grond mooie ruimten voor zitten, eten, de keuken en een werkkamer die ook als logeerkamer kan dienen. Op de verdieping wordt één bestaande slaapkamer opgeofferd om de badkamer te vergroten en een slaapkamer te voorzien van inloopkast. De verduurzaming vindt plaats door het plaatsen van een nieuwe geïsoleerde betonnen begane grondvloer, het na-isoleren van de spouwmuren en het aanbrengen van dakisolatie. Optioneel wordt mogelijk ook een warmtepomp geplaatst en komen er zonne-panelen. De verbouwing en uitbreiding van deze woningen zorgen er voor dat deze woning uit ca. 1949 toekomstbestendig is gemaakt en de opdrachtgevers hier jaren met plezier kunnen wonen.

Impressies


Impressie achterzijde met nieuwe uitbreiding


Impressie zij- & achterkant woning in de nieuwe situatie


Impressie gezien vanaf de voorzijde


Concept van het ontwerp

Terug naar het overzicht

13 feb

Renovatie bijgebouwen, Zeist

Joost Derijck / Nieuws particulier, Projectinfo Particulier / / 0 Comments

Projectinfo

Renovatie bijgebouwen

Locatie: Kerckebosch, Zeist
Jaar: 2016
Opdrachtgever: particulier
Status: Uitvoering

Programma: bijgebouw / veranda
Oppervlakte: ongewijzigd
Inhoud: ongewijzigd
Werkzaamheden: ontwerp & technische uitwerking

Opgave
De opdrachtgever heeft bij hun woning een tweetal gedateerde bijgebouwen. Zij willen deze bijgebouwen laten renoveren en een nieuwe functie geven, zodat ze weer jaren mee kunnen en ze de gebouwen ook gaan gebruiken. Een van de gebouwen zal dienst doen als garage / berging en het andere bijgebouw, achter in de tuin krijgt een multifunctionele functie en veranda.

Oplossing
Het plan zorgt met minimale ingrepen voor maximaal resultaat. Constructief konden we de gebouwen volledig hergebruiken, alleen de schillen (het dak en de gevels) zullen in het plan vernieuwd worden. Hiermee kunnen we ook een meer eigentijdse uitstraling creëren, die wel nog steeds passend is bij de bestaande woning. Daarnaast hebben we de ruimte van het bijgebouw achter in de tuin, ingedeeld in verschillende ruimtes, om zo het programma van de opdrachtgever hier slim in te passen.

Impressie
Renovatie bijgebouwen - Kraal architecten BV - DO_01
Zicht op de gerenoveerde bijgebouwen vanuit de woning.

Renovatie bijgebouwen - Kraal architecten BV - DO_02
Links het bijgebouw achter in de tuin, rechts met dezelfde houtaccenten het gerenoveerde bijgebouw bij de woning.

Renovatie bijgebouwen - Kraal architecten BV - BS_01

Terug naar het overzicht

26 jan

Verbouwing woning, Utrecht

Joost Derijck / Projectinfo Particulier / / 0 Comments

Projectinfo

Verbouwing woning, Utrecht

Locatie: Oog in Al, Utrecht
Jaar: 2016
Opdrachtgever: particulier
Status: Uitvoering

Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 20 m² BVO (uitbreiding)
Inhoud: ca. 60 m³ (uitbreiding)
Werkzaamheden: ontwerp, technische uitwerking, aanbesteding, bouwbegeleiding & interieur

Opgave
Voor deze woning uit 1938, gelegen in de Utrechtse wijk Oog in Al zijn wij gevraagd een plan te maken voor de verbouwing van de gehele woning. De focus ligt hierbij op de begane grond, waar we naast interne verbeteringen ook een uitbreiding mogen ontwerpen.

Oplossing
Naast wat kleine en slimme ingrepen in de bestaande woning, hebben we een eigentijdse uitbreiding ontworpen voor de begane grond. In deze nieuwe uitbreiding is de nieuwe keuken voorzien, samen met een bergruimte. Hierdoor ontstaat in de huidige begane grond meer leefruimte. het ontwerp is voor zien van veel glas om voldoende daglicht te waarborgen en wordt voorzien van een groendak. Hierdoor krijgt de uitbreiding ook nog een duurzaam tintje.

Impressie

Verbouwing woning Utrecht - Kraal architecten - DO_01

Terug naar het overzicht

13 dec

Transformatie kantoor naar woning, Zeist

Joost Derijck / Projectinfo Particulier / / 0 Comments

Projectinfo

Transformatie kantoor naar woning

Locatie: Centrum zuid, Zeist
Jaar: 2016
Opdrachtgever: particulier
Status: Uitvoering

Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 83 m² BVO (uitbreiding)
Inhoud: ca. 250 m³ (uitbreiding)
Werkzaamheden: ontwerp, technische uitwerking, aanbesteding, bouwbegeleiding & interieur (ontwerp + uitvoeringsbegeleiding)

Opgave
Ons bureau is gevraagd om een plan te maken om het bestaande pand uit 1896 wat tot heden een kantoorfunctie had, te transformeren en te moderniseren naar een ruime,  prettige en lichte villa om te wonen. Daarnaast moet er meer aansluiting komen tussen de woning en de mooie grote tuin.

Oplossing
Binnen de woning moet grondig verbouwd en gemoderniseerd worden. Dit grijpen we gelijk aan om intern de indeling te optimaliseren en aan te laten sluiten op de wensen van de opdrachtgever. Daarnaast komt er op de begane grond een nieuwe eigentijdse uitbouw aan de achterkant, waardoor de betere aansluiting van de leefruimten met de tuin mogelijk is. De eetkamer en leefkeuken zijn aan de tuin georiënteerd, terwijl de woonkamer en werkkamer meer aan de voorzijde zitten. Op de 1e verdieping komen vier zeer ruime slaapkamers, een badkamer en separaat toilet. De zolder krijgt nog twee werkkamers, een grote speelruimte en een tweede badkamer. De trap zal een centrale en markante rol innemen in het geheel en trekt daarmee het moderne van de uitbreiding mee in de oude woning.

Visualisaties

Transformatie kantoor naar woning Zeist - Kraal architecten BV - DO_03

Transformatie kantoor naar woning Zeist - Kraal architecten BV - DO_01

Terug naar het overzicht

29 nov

Aanbouw & interieur tuinkamer, Soest

Joost Derijck / Projectinfo Particulier / / 0 Comments

Projectinfo

Aanbouw & interieur tuinkamer woonhuis

Locatie: Soest
Jaar: 2016
Opdrachtgever: particulier
Status: uitvoering

Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 32 m² BVO (uitbreiding)
Inhoud: ca. 100 m³ (uitbreiding)
Werkzaamheden: ontwerp, technische uitwerking, aanbesteding, bouwvoorbereiding & bouwbegeleiding

Opgave
Hoofddoel van de uitbreiding is een lichte tuinkamer aan de woning te maken.

Oplossing
De uitbreiding wordt zowel aan de achter- als aan de zijkant gemaakt, waardoor je langs meerdere kanten licht binnen kan krijgen. Grote overhoekse ramen zorgen voor een sterke relatie met de tuin. De nieuwe tuinkamer biedt plaatst aan een grote eetkamer en een mooie open haard. De uitbreiding is meer eigentijds gematerialiseerd, maar heeft door de keuze voor steenachtig materiaal toch relatie met de bestaande woning. Alleen de uitvoering van de steen en de kleur wijken af en zorgt zo dat de aanbouw niet alleen van binnen als eigen gedeelte herkenbaar is, maar ook van buiten.

Impressie
aanbouw-tuinkamer-soest-kraal-architecten-utrecht-do_01
De uitbreiding krijgt een geheel eigen eigentijdse uitstraling.

aanbouw-tuinkamer-soest-kraal-architecten-utrecht-do_02
De uitbreiding wordt zowel naar de achterkant als naar de zijkant gemaakt.

Terug naar het overzicht

05 sep

Verbouwing vrijstaande woning, Maarn

Joost Derijck / Projectinfo Particulier / / 0 Comments

Projectinfo

Verbouwing vrijstaande woning

Locatie: Maarn
Jaar: 2016
Opdrachtgever: particulier
Status: Uitvoering

Programma: wonen
Oppervlakte: ongewijzigd
Inhoud: ongewijzigd
Werkzaamheden: ontwerp, technische uitwerking, aanbesteding en bouwbegeleiding

Opgave
Voor deze vrijstaande woning in Maarn zijn we gevraagd een nieuwe indeling van de woning op alle verdiepingen te ontwerpen zodat er goede looproutes, zichtlijnen ontstaan met mooie en prettige ruimtes die als vanzelf in elkaar overgaan. Daarnaast zal de woning in zijn geheel worden gerenoveerd naar de eisen en wensen van de opdrachtgever.

Oplossing
Het is ons gelukt de opgave van de opdrachtgever binnen de bestaande woning op te lossen. Hierdoor is het totale budget beschikbaar voor de optimalisering van de bestaande woning. Intern wordt op iedere verdieping een totaal nieuwe indeling gemaakt. Daarbij worden ook de trap van de begane grond naar de 1e verdieping en van de 1e verdieping naar de zolder vernieuwd en verplaatst. Ook worden op enkele plaatsen aanpassingen gemaakt in de bestaande gevel om meer licht in de woning te krijgen en de relatie tussen leefruimten en tuin te verbeteren. Daarnaast zal een deel van de bestaande woningen worden omgevormd tot veranda, door openingen in de gevel te maken en dieper in de woning een nieuwe gevel terug te plaatsen.

Visualisaties

Verbouwing woning Maarn - Kraal architecten BV - DO_02
Impressie ontwerp nieuwe situatie.

Verbouwing woning Maarn - Kraal architecten BV - DO_01
Impressie ontwerp nieuwe situatie, zij- & achterkant.

Verbouwing woning Maarn - Kraal architecten BV - BS_01
Foto bestaande situatie, zij- & achterkant.