DUURZAAMHEID

Vegatatiedak - Kraal architecten

Verduurzaming van de gebouwde omgeving is inmiddels geen uitzondering meer, maar de standaard. Wij zien het als onze taak hieraan bij te dragen en adviseren onze opdrachtgevers over de mogelijkheden voor hun project. We komen met suggesties, vertellen de voor- en nadelen van de ingrepen en maken inzichtelijk wat de extra investering oplevert.

Duurzaam bouwen gaat niet alleen over het toepassen van betere isolatie en installaties voor energiebesparing. Het begint al in het ontwerpstadium. Goede oriëntatie van het ontwerp, bewust geplaatste gevelopeningen, weloverwogen materiaalkeuze en makkelijk aanpasbare indeling zijn ook vormen van duurzaamheid. Evenals het toepassen van slimme ingrepen om bestaand vastgoed weer bruikbaar te maken en te behouden voor de komende decennia.

In het interieur denken we graag mee over hoe we dit met meer aandacht voor het milieu kunnen inrichten. Dit kan op uiteenlopende manieren, zoals hergebruik van meubilair, gebruik van lokale en gerecyclede producten en zo min mogelijk milieubelastend materiaalgebruik.