Herbestemming architect

Herbestemming architect

Kraal architecten is uw architect voor Herbestemming architect.

Renovatie architect kraal
nieuwbouw architect Kraal

Nieuwbouw architect

Voor elk nieuwbouw project van elk formaat

Verbouw architect Kraal

Verbouw architect

Voor verbouw- en renovatieprojecten

Interieurarchitect Kraal

Interieurarchitect

Creëer ook binnen de juiste beleving

Is nieuwbouw nou altijd mooier dan een oud pand een nieuwe bestemming geven? Dat is de vraag als het gaat om herbestemming van (oude) panden. Om logische redenen is herbestemmen meer populair als ooit tevoren. Wij van Kraal architecten weten precies wat herbestemming inhoudt en kunnen je in het gehele proces – dus van het herbestemmingsonderzoek tot de uiteindelijke oplevering – op kundige wijze begeleiden.

Herbestemming was heel lang geen thema

Tot een aantal jaren geleden was herbestemming eigenlijk helemaal geen thema. In ons land waren we meer van het slopen van oude gebouwen om er vervolgens iets nieuw op te bouwen. Dat is nu wel anders. Herbestemming is aan de orde van de dag. Herbestemming is niet altijd even gemakkelijk. Wij van Kraal architecten gelden als een herbestemming architect bij uitstek. En dan maakt het niet uit of het om de herbestemming van gebouwen, de herbestemming van oude gebouwen of om het uitvoeren van een herbestemmingsonderzoek gaat. Wat dat betreft zijn we van alle markten thuis. Herbestemming heeft vaak nogal wat voeten in aarde. Wij kennen de weg en weten hoe de hazen lopen. Dat scheelt gewoon veel tijd.

Duurzaam te werk gaan door herbestemming van oude gebouwen

Herbestemming is eigenlijk niets meer of minder dan het duurzaam omgaan met bestaande gebouwen. Het bestemmen is een aantrekkelijke optie geworden. Herbestemming heeft een aantal interessante aspecten in zich in de vorm van de architectuur, functionaliteit, cultureel, financieel en ook vanuit duurzaamheids- opzicht. Het herbestemmen van gebouwen is een ultiem voorbeeld van hoe op duurzame wijze omgegaan kan worden met al bestaande gebouwen. En duurzaamheid is iets wat wij bij Kraal Architecten omarmen en is iets wat we ook daadwerkelijk in de praktijk willen brengen.

Herbestemming architect gebouwen in geval van leegstand

Wat ook een rol speelt als het gaat om herbestemming is de leegstand waarmee we te maken hebben gekregen door de financiële crisis. Als herbestemming architect zoeken we steeds kansen en mogelijkheden om van een leegstaand gebouw weer iets moois te maken. Soms is dat echt lastig, zeker als bepaalde bestemmingsplanregels bepaalde wijzigingen in een gebouw simpelweg niet toestaan.

Herbestemming architect met grote passie voor al bestaande gebouwen

Wij van Kraal architecten hebben een grote passie voor al bestaande gebouwen. Het maakt niet uit of het dan gaat om monumenten stadspanden, industriële complexen, kantoren of om leegstaande gebouwen. Als herbestemming architect is het soms lastig. Je moet steeds nieuwe functies ontwikkelen in een bestaand gebouw immers en dit met elkaar laten samengaan. Dit zowel in- als extern. Want ook het interieur is iets waar we ons bijzonder graag mee bezig houden.

Nieuw en oud op de best denkbare wijze combineren door de hulp van een herbestemming architect

Het is telkens weer een uitdaging om als herbestemming architect nieuw en oud op de best denkbare wijze te combineren. Daarbij zijn jouw wensen als klant uiteraard leidend. Daarom ook is een eerste kennismakingsgesprek zo belangrijk. Alleen als je elkaar goed kent, kan een project tot het beste eind gebracht worden. Samenwerken, communiceren en vroeg signaleren zijn andere sterke punten die ons zeker als herbestemming architect zeer goed van pas komen.

Strenge regels bij herbestemming van oude gebouwen en zeker bij monumenten

Herbestemming kan gaan om de herbestemming van gebouwen, het kan ook gaan om herbestemming van oude gebouwen. Is er sprake van beschermd vastgoed dan wordt veel gevraagd van de herbestemming architect. Want vaak is niet alles wat er aan creativiteit in het hoofd zit ook uitvoerbaar. Dit simpelweg omdat dit niet mag volgens het bestemmingsplan. Is sprake van een monument, dan zijn de regels wat betreft het aanpassen van het gebouw zeer streng. Wij als architect herbestemming weten precies wat wel en wat niet mogelijk is. We kunnen je daarover het beste advies geven en optimale begeleiding bieden.

Strenge regels bij herbestemming van oude gebouwen en zeker bij monumenten

Vanuit onze ervaring kunnen we je handreikingen doen, alternatieven aanbieden en zetten we de plannen in je hoofd om in een realistisch ontwerp. Kwaliteit is leidend. Voor ons is overigens niet alleen de oplevering zaligmakend. Uiteraard streven we ernaar dat je zeer tevreden bent over het eindresultaat. We doen er echter alles aan om ervoor te zorgen dat ook het proces, de samenwerking en onze wijze van communicatie bij jou in goede aarde vallen. Dat vinden we minstens zo belangrijk als het eindresultaat. Net als dat we ook duurzame renovatie belangrijk vinden.

Maak kennis met onze architecten

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die Kraal architecten u kan bieden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, Kraal architecten is u graag van dienst.

Telefoon: 030–2239677 | E-mail: info@kraalarchitecten.nl

“MOOIE EN SLIMME OPLOSSINGEN VOOR HUIS EN INTERIEUR. IK KAN EIGENLIJK OVERAL BLIJ VAN WORDEN, ALS ER MAAR AANDACHT AAN BESTEED MAG WORDEN.” THOMAS KRAAL