Levensloopbestendige uitbreiding, Den Dolder

Joost Derijck / Projectinfo Particulier / / 0 Comments
Levensloopbestendige uitbreiding, Den Dolder

Projectinfo

Levensloopbestendige uitbreiding

Locatie: Den Dolder
Jaar: 2016
Opdrachtgever: particulier
Status: Uitvoering

Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 38 m² BVO (uitbreiding)
Inhoud: ca. 115 m³ (uitbreiding)
Werkzaamheden: ontwerp, technische uitwerking & bouwbegeleiding

Opgave
Wij zijn gevraagd om een bestaande woning uit te breiden op de begane grond, zodat deze levensloopbestendig wordt.

Oplossing
De uitbreiding van de woning wordt komt aan de noordkant en opent zich naar de tuin die georiënteerd is op het zuiden. De uitbreiding is geïnspireerd op het Glass House van Philip Johnson & het Farnsworth House van Mies van der Rohe. Twee ontwerpen die zich kenmerken door een lichte constructie, veel glas, los komen van het maaiveld en een rijke gelaagdheid. Al deze kenmerken zijn vertaald naar een eigentijds en strak ontwerp wat mooi past bij deze karakteristieke woning.

Visualisatie

Levensloopbestendige uitbreiding woning, Den Dolder - Kraal architecten BV - DO_01