Groene daken en groene gevels

Jeske Schepers / Nieuws Algemeen / / 0 Comments / Like this

Sedumdak
Met enige regelmaat passen wij een groen (sedum)dak toe bij onze projecten.

Zoals bijvoorbeeld hier in Doorn:

En hier, in Zeist:

Meer mogelijkheden
Tot nu toe gaat het dan meestal om een plat dak, of een dak met een kleine helling. Maar deze groene daken worden steeds verder verfijnd en daardoor is er veel meer mogelijk. Tosse Bontje en Paul Hakkenberg van Sempergreen kwamen bij ons op kantoor om ons hier over te vertellen.

Groen dak met zonnepanelen
Tosse vertelde over de verschillende mogelijkheden, de nieuwste ontwikkelingen en over de toepassing van groene daken in combinatie met zonnepanelen.

Innovatie en duurzaamheid
In Noorwegen werd – in samenwerking met Over Easy – dit vernieuwende en duurzame groendak geplaatst. Dubbelzijdige, lichtgewicht zonnepanelen in combinatie met groene planten zorgen voor een hogere energieopbrengst, het koel houden van de zonnepanelen en het zuiveren van de lucht!

Groene gevels
Paul vertelde over de systemen die Sempergreen heeft ontwikkeld om groene gevels te realiseren. Er komt nogal wat bij kijken om zo’n groene gevel te plaatsen en te onderhouden. Door jarenlange ervaring en voortdurend onderzoek weten ze nu heel goed wat werkt, en wat niet!

Toekomstproof
Met de juiste voorbereiding en geavanceerde technieken kun je (zowel binnen als buiten) een prachtige groene gevel realiseren, die ook mooi blijft in de toekomst. Wij kunnen niet wachten!

Dank
Bedankt Tosse en Paul voor een informatieve en inspirerende middag!