Inmiddels vervuld, je kunt niet meer reageren! | Vacature office manager

Jeske Schepers / Nieuws Algemeen / / Like this

Inmiddels vervuld: vacature office manager

Ons team
Bij Kraal architecten werken we samen in een team van vier architecten, vijf bouwkundigen, drie interieurontwerpers en een office manager. De sfeer is informeel. Je hebt de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en ervaring op te doen met verschillende taken. Je krijgt bovendien veel ruimte om je mening te geven. Wij kunnen vast ook nog iets van jou leren!

Werkplek
Je komt (zodra dat weer kan) te werken in ons kantoor in Utrecht Oost. We lunchen daar meestal samen. Vanuit het kantoor ben je binnen een paar minuten in het Wilheminapark. Als je op de racefiets wilt komen, of tussendoor even wilt sporten, dan kan dat. Er is een douche aanwezig.

Onze opdrachtgevers
We werken vooral aan renovaties en verbouwingen voor particuliere opdrachtgevers in het hogere segment. Daarnaast hebben we regelmatig nieuwbouwprojecten en projecten voor zakelijke opdrachtgevers.

Alle fases van het project doorlopen
Bij de meeste projecten krijgen we de ruimte om architectuur, afwerking en inrichting helemaal op elkaar af te stemmen. We verzorgen naast het ontwerp ook de technische uitwerking, aanbesteding, bouwvoorbereiding en directievoering op de bouw.

We zoeken iemand die onze office manager wil vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof. We zoeken hulp op onderstaande gebieden, maar je hoeft niet alles (even goed) te kunnen! We bepalen samen wat bij jou past en hoe we jouw functie precies gaan invullen.

 Jouw belangrijkste taken
– Online marketing: je onderhoudt de website en plaatst nieuwe content (tekst en foto’s). Je publiceert bijvoorbeeld nieuwe projecten in het online portfolio. Tijdens de bouw houd je een blog bij over de voortgang van het project. Je schrijft nieuwsberichten over ons kantoor, het team en de projecten. Daarnaast plaats je berichten op social media (o.a. Instagram, Pinterest, Facebook, LinkedIN) en platforms over architectuur en interieur (o.a. Obly, Architectenweb).
– Acquisitie: je verwerkt nieuwe aanvragen, verzamelt informatie, beantwoordt vragen van opdrachtgevers, overlegt met Thomas welke aanvragen/projecten bij ons passen, plant afspraken en ondersteunt bij het schrijven van offertes.
– Office management: je beheert de algemene mailbox, neemt de telefoon aan, verzorgt de inkoop van kantoorartikelen, plant afspraken voor Thomas, verwerkt de post en inkomende pakketten en ondersteunt het team waar nodig.
– Inkoop: je vraagt offertes op, plaatst bestellingen, houdt de administratie bij, onderhoudt contact met opdrachtgevers en leveranciers en informeert je collega’s (bouwkundige en interieurontwerper) over de voortgang.

Jouw eigenschappen
We zoeken een office manager met affiniteit voor architectuur en interieur. Je bent klantvriendelijk en niet bang om de telefoon te pakken om zaken geregeld te krijgen. Je werkt nauwkeurig en hebt aandacht voor details. Als je bij ons komt werken, vinden we het belangrijk dat je je betrokken voelt bij onze projecten. Je wilt opdrachtgevers en collega’s zoveel mogelijk ontzorgen. Het is belangrijk dat je duidelijk communiceert en heldere afspraken kunt maken, omdat je veel en vaak moet afstemmen met collega’s, uitvoerders en opdrachtgevers. Het is handig als je een beetje flexibel bent, omdat je vaak zult moeten schakelen tussen verschillende werkzaamheden. En last but not least: we vinden het fijn als je vrolijk bent en goed in ons team past.

 Functie eisen
–  Afgeronde HBO- of WO-opleiding of 2 jaar relevante werkervaring
–  Goede administratieve vaardigheden
–  Goede beheersing van de Nederlandse taal (spreken en schrijven)
–  Liefst ervaring met WordPress en Photoshop
–  Je woont in (de buurt van) Utrecht
–  Je bent minimaal 4 dagen per week (32 uur) beschikbaar

Aanbod
– Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, conform CAO architectenbureaus
Aanstelling voor ongeveer vijf maanden, in overleg ongeveer van 15 juli tot 15 december 2021
– In principe gaat het om een tijdelijke aanstelling tijdens het verlof van onze collega. We zijn echter als bureau nog steeds aan het groeien, dus wellicht ontstaan er tegen die tijd weer nieuwe mogelijkheden.

Solliciteren
Lijkt het je wat en herken jij jezelf in deze beschrijving? Dan zijn we benieuwd naar jou! Mail je motivatie en CV naar info@kraalarchitecten.nl, t.a.v. Thomas. Als je vragen hebt over de vacature, kun je ons bereiken op 030-2239677 en vragen naar Jeske of Thomas.

Beste detacheerder, acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we écht niet op prijs!