Interieurontwerp en bijgebouw met binnenzwembad | Ermelo

Jeske Schepers / Nieuws Particulier / / Like this

Het project

Onze opdrachtgevers hebben Kraal architecten gevraagd om een ontwerp te maken voor een bijgebouw met een binnenzwembad bij hun woning in Ermelo. Daarnaast maken we een ontwerp voor het interieur van het woonhuis.

Oude situatie

Ontwerp

Bijgebouw met binnenzwembad
De bestaande woning krijgt een bijgebouw met binnenzwembad. Vanuit het binnenzwembad heb je uitgebreid zicht op de tuin. De pui kan (bijna) helemaal open, zodat je op zonnige dagen buiten kunt zwemmen onder de overkapping. Een aantal kenmerken van de bestaande woning komen terug in het ontwerp voor het bijgebouw. Het nieuwe metselwerk sluit mooi aan op het bestaande. Het bijgebouw is moderner uitgevoerd en heeft bijvoorbeeld een stalen dakrand, terwijl de woning een houten dakrand heeft.

Indeling bijgebouw
Achter het binnenzwembad worden een sauna en een douche geplaatst. Op het overdekte terras naast het zwembad is plek voor een flinke eettafel. Verder is er een fietsenberging.

Indeling souterrain
In het souterrain komt het ouderdomein met een luxe slaapkamer met badkamer en een grote inloopkast. Daarnaast is er ruimte voor een thuiskantoor met twee werkplekken en een vergadertafel.

Interieurontwerp bijgebouw en souterrain
Warm groen en antraciet vormen de basiskleuren voor het interieur van het bijgebouw met binnenzwembad én van het ouderdomein in het souterrain. In de ouderslaapkamer en -badkamer zijn een aantal wanden bekleed met gepolijst composiet met een natuurlijk dessin in donkere groen-, grijs- en bruintinten. De messing kranen sluiten hier mooi bij aan en zorgen voor een warme en luxe afwerking.

Interieurontwerp kinderkamers
Niet alle ruimtes in huis hebben dezelfde kleurstelling. Ook voor het interieur van de verschillende kinderkamers maakten we een ontwerp. Deze kamer heeft terra als accentkleur, aangevuld met oudroze gordijnen en verder veel zachte stoffen en natuurlijke materialen zoals hout en touw.

Het proces

Terrein egaliseren
Begin april 2021: Op de oprit zijn bouwplaten geplaatst. De oude schuur is weg. Het terrein wordt ge√ęgaliseerd en het team van aannemer Tom van Campenhout start met de werkzaamheden.

Eind april 2021: de vloer wordt gestort.

Begin mei 2021:

Half mei 2021: de voorbereidingen zijn klaar en het zwembad wordt geplaatst.

Ook in het woonhuis wordt hard gewerkt.

Nog even niet zwemmen helaas…
Begin juni 2021: Dit zwembad is voorlopig nog even dicht helaas. Wordt vervolgd!