Ontwerp: Stenen omhulsel vormt verbinding tussen terras en pui

Jeske Schepers / Nieuws Particulier / / 0 Comments / Like this

Het project

Oude situatie

Onze opdrachtgevers wonen in een jaren ’30 2-onder-1 kapwoning met een diepe tuin. Zij wilden hun wooncomfort vergroten door de woonkamer te vergroten en de woning aan de achterkant en zijkant uit te breiden met een nieuwe woonkeuken en bijkeuken.

Ontwerp

Vaak zorgt een aanbouw ervoor dat het midden van de begane grond erg donker wordt. Om dit te voorkomen is een bovenlicht gemaakt over de gehele diepte van de uitbouw. Hierdoor krijgt de keuken, die zich op deze plek bevindt, voldoende daglicht. Dit bovenlicht is mogelijk gemaakt door de bijkeuken een lager plafond te geven. Op deze manier wordt ook ruimte gelaten voor de bestaande goot, die bovenlangs doorloopt tot aan het bovenlicht.

Het ontwerp voor de uitbouw bestaat uit een metselwerk schil met daarbinnen een antracieten terras en pui. Door het hoogteverschil tussen de aanbouw en de tuin loopt de schil ook onder de uitbouw langs. De schil van stenen omvat zo niet alleen de pui, maar ook het terras.

De antracieten pui vormt op haar beurt ook weer een schil. Binnen deze schil bevinden zich elementen van thermisch gemodificeerd hout. De bijkeukendeur is één van deze houten elementen en is weggewerkt in de latten, om zo een rustig beeld te creëren.

Foto’s
Dit project is inmiddels afgerond. Binnenkort staan de foto’s van dit project ook in ons portfolio!