Projectinfo – Aanbouw klassieke woning Zeist

Jeske Schepers / Nieuws Particulier / / 0 Comments / Like this

Projectinfo

Locatie: Zeist
Jaar: 2014
Opdrachtgever: particulier
Status: opgeleverd (2014)

Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 36 m² (uitbreiding, incl. veranda)
Inhoud: ca. 110 m³ (uitbreiding, incl. veranda)
Werkzaamheden: ontwerp, technische uitwerking

Opgave
De bestaande uitbreiding van de originele woning was in slechte staat. Daarom wilde de opdrachtgever deze afbreken en vervangen door een grotere en lichte nieuwe uitbreiding. Zijn voorkeur ging uit naar een volledig uit hout opgebouwd ontwerp.

Oplossing
Het ontwerp in landelijke en klassieke stijl bestaat geheel uit hout en glas. De dakbalken worden gedragen door de kozijnstijlen. Het dak loopt over de gehele breedte van de woning, waardoor er ook een veranda is die mooi grenst aan de vijver. Voor extra daglichttoetreding zijn er ook nog een tweetal daklichten in het dak opgenomen. Tot slot is er nog een bijzonder zitraam bedacht in de gevel, van waaruit je een optimaal zicht op de tuin hebt.

Resultaat
Door de gekozen bouwmethode is het project in een zeer korte periode gebouwd. De gekozen materialen zijn ook duurzaam en door de grote hoeveelheid glas is de ruimte zeer licht. Hierdoor is er een prachtig zicht op de tuin. Door het dak over de gehele breedte van de woning te laten lopen, is er een prettige veranda ontstaan die langs drie kanten is ingesloten. Een heerlijke plek om te zitten, zowel met goed als minder goed weer.