Projectinfo – Interieurverbouwing Voorburg

Jeske Schepers / Nieuws Particulier / / 0 Comments / Like this

Locatie: Voorburg
Jaar: 2013
Opdrachtgever: particulier
Status: opgeleverd (2014)

Programma: wonen
Oppervlakte: ongewijzigd
Inhoud: ongewijzigd
Werkzaamheden: ontwerp, aanbesteding & bouwbegeleiding

Opgave
De zolder van deze woning in Voorburg moest worden verbouwd naar luxe ouderslaapkamer, met inloopkast en eigen badkamer. Daarnaast moest de extra bergzolder die nog boven de normale zolder zit bereikbaar en bruikbaar worden gemaakt, zodat deze ruimte kan dienen als studeer- / werkplek.

Oplossing
Om de extra bergzolder bereikbaar en bruikbaar te maken, moest er een vaste trap komen en extra dakkapel aan de achterzijde van de woning. Op de normale zolder zijn aan de achterzijde twee nieuwe dakramen ontworpen voor meer daglicht. De verdieping is ingedeeld in drie ruimten, voor de inloopkast, slaapkamer en de badkamer. Daarnaast zijn er door ons bureau maatwerk meubels ontworpen die zorgen voor eenheid en verbinding van de ruimten.

Resultaat
De zolder en de daarboven gelegen bergzolder zijn getransformeerd naar prettige ruimten voor slapen en werken. De luxe ouderslaapkamer is ruim en licht, met bijbehorende inloopkast met veel bergruimte en bureau. De badkamer is direct gelegen aan de slaapkamer, met dubbele wastafel en een douche en toilet. De bergzolder is middels een vaste trap gemakkelijk bereikbaar en door een nieuwe dakkapel ook praktisch bruikbaar als werkplek. Het project kenmerkt zich door de maatwerk meubels die zorgen voor eenheid en verbinding en het hoge afwerkingsniveau.

Bouwproces - Interieur verbouwing Voorburg - Kraal architecten Zolder - 01

Bouwproces - Interieur verbouwing Voorburg - Kraal architecten Zolder - 02

Bouwproces - Interieur verbouwing Voorburg - Kraal architecten Zolder - 03