Sneak preview: karakteristiek pand in Bilthoven

Kraal architecten maakte het ontwerp voor de transformatie en uitbreiding van dit karakteristieke pand in Bilthoven.

foto oude situatie

foto oude situatie

Mogelijkheden optimaal benut
Door de donkere woonkeuken en de indeling met verschillende zithoeken werd de ruimte niet optimaal benut. De bewoners wilden graag een uitbouw in de vorm van een serre. Bovendien wilden zij graag meer licht op de begane grond. We zagen mogelijkheden om de zijkant van het huis beter te gebruiken. De voordeur en werkkamer liggen nu aan de zonnige kant van het huis.

ontwerp karakteristiek pand kraal architecten

ontwerp karakteristiek pand kraal architecten

Duurzame renovatie
De glazen bouwstenen in het trappenhuis waren bijzonder, maar ze waren thermisch een uitdaging. Hiervoor is met het ronde glas een mooie en passende oplossing gevonden. Een aantal onderdelen, zoals de traptreden, waren hard aan vernieuwing toe. Deze zijn duurzaam gerenoveerd.

Tuin en buitenkant
Grote bomen in de tuin maakten de beleving in en om het huis erg donker. Daarom werd in het plan ook de tuin aangepakt. De buitenkant van het huis kreeg een nieuwe, frisse uitstraling.

 

Resultaat
Het bouwkundige deel van het project wordt dit jaar afgerond. In het nieuwe jaar worden ook in het interieur de puntjes op de ‘i’ gezet. Hier is alvast een sneak preview van het resultaat:

sneak preview verbouwing