Projectinfo

Transformatie kantoor naar woning

Locatie: Centrum zuid, Zeist
Jaar: 2016
Opdrachtgever: particulier
Status: Uitvoering

Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 83 m² BVO (uitbreiding)
Inhoud: ca. 250 m³ (uitbreiding)
Werkzaamheden: ontwerp, technische uitwerking, aanbesteding, bouwbegeleiding & interieur (ontwerp + uitvoeringsbegeleiding)

Opgave
Ons bureau is gevraagd om een plan te maken om het bestaande pand uit 1896 wat tot heden een kantoorfunctie had, te transformeren en te moderniseren naar een ruime,  prettige en lichte villa om te wonen. Daarnaast moet er meer aansluiting komen tussen de woning en de mooie grote tuin.

Oplossing
Binnen de woning moet grondig verbouwd en gemoderniseerd worden. Dit grijpen we gelijk aan om intern de indeling te optimaliseren en aan te laten sluiten op de wensen van de opdrachtgever. Daarnaast komt er op de begane grond een nieuwe eigentijdse uitbouw aan de achterkant, waardoor de betere aansluiting van de leefruimten met de tuin mogelijk is. De eetkamer en leefkeuken zijn aan de tuin georiënteerd, terwijl de woonkamer en werkkamer meer aan de voorzijde zitten. Op de 1e verdieping komen vier zeer ruime slaapkamers, een badkamer en separaat toilet. De zolder krijgt nog twee werkkamers, een grote speelruimte en een tweede badkamer. De trap zal een centrale en markante rol innemen in het geheel en trekt daarmee het moderne van de uitbreiding mee in de oude woning.

Visualisaties

Transformatie kantoor naar woning Zeist - Kraal architecten BV - DO_03

Transformatie kantoor naar woning Zeist - Kraal architecten BV - DO_01

Terug naar het overzicht