Uitbouw met strakke stalen pui

Jeske Schepers / Nieuws Particulier / / 0 Comments / Like this
ontwerp uitbouw met strakke stalen pui

Uitbouw op niveau van de tuin
In de bestaande situatie ligt het terras 80 centimeter hoger dan de tuin. Onze opdrachtgevers willen graag een uitbouw op het niveau van de tuin, zodat ze vanuit de woning makkelijk de tuin in kunnen lopen.

ontwerp uitbouw met strakke stalen pui

Extra hoogte
In het ontwerp van Kraal architecten is het opgehoogde terras weggehaald. Binnen is de vloer omlaag gebracht tot het niveau van de tuin. Zo ontstaat meteen extra hoogte in de uitbouw. Op deze manier kunnen we makkelijk binnen de maximaal toegestane hoogte blijven. In de nieuwe situatie stap je vanuit de keuken (die op het oude niveau ligt) via drie traptreden naar de lager gelegen zithoek.

Strakke stalen pui
De markante details en verhoudingen van de bestaande woning vormen het uitgangspunt voor het ontwerp van de uitbouw. De overstekende dakrand van de uitbouw refereert met zijn horizontale karakter aan de overstekende dakranden en de balustrades van de balkons. De strakke stalen pui sluit met zijn onderverdeling en profilering aan bij de slanke raampartijen op de eerste verdieping. De afwijkende kleurstelling van de nieuwe pui laat op een subtiele wijze het onderscheid tussen bestaand en nieuw zien.