Aanbouw en tuinontwerp | Soest

Info

Locatie: Soest
Jaar: 2016
Opdrachtgever: particulier
Status: opgeleverd (2017)
Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 32 m² BVO (uitbreiding)
Inhoud: ca. 100 m³ (uitbreiding)

 

Team

Thomas Kraal
Femke Scargo
Sanne Dijkers
Ibrahim Caliskan

Onze opdrachtgevers wilden hun woning uitbreiden. Zij hadden bovendien de wens om van hun huis een echte vakantieplek te maken. Verder wilden zij een op maat gemaakte boekenkast en een plek om bij de haard te kunnen zitten.

Tuin
In het ontwerp voor de aanbouw is ervoor gezorgd dat er vanuit alle plekken in huis optimaal zicht is op de tuin. Om dat te realiseren zijn diagonale zichtlijnen toegepast en grote ramen geplaatst. Het ontwerp voor de tuin is gemaakt door Martijn Tillema. Met de overvloedig aanwezige bloemen is deze nu helemaal volgens de smaak van de opdrachtgevers. Door het open karakter is er vanuit het overdekte terras prachtig zicht op de achtergevel van het huis.

Bijzondere gevel
De buitenkant van het huis heeft een eigentijds karakter. De stenen en voegen van de bestaande bouw zijn schoongemaakt, zodat de oorspronkelijke kleuren weer goed tot hun recht komen. Voor het nieuwe gedeelte zijn bijzondere, lichtgrijze gevelstenen gebruikt. Deze stenen zijn langer dan gebruikelijk en zijn zonder stootvoegen gemetseld. Daardoor ontstaat op de gevel een mooi horizontaal lijnenspel.

Interieur
Tussen de woonkamer en de eetkamer is een gashaard gerealiseerd. In de wand van de aanbouw bevindt zich een ruime maatwerkkast. Deze begint met een knusse, ingebouwde zithoek bij de haard en loopt verder over de gehele lengte van de wand in de richting van de de tuin. Er is veel zorg en aandacht besteed aan de afwerking, zodat het interieur naadloos aansluit op de architectuur.

Lees hier het persoonlijke verhaal van deze opdrachtgever.
Lees hier meer over het bouwproces.