Aanbouw klassieke woning | Zeist

Info

Locatie: Zeist
Jaar: 2014
Opdrachtgever: particulier
Status: opgeleverd (2014)
Programma: wonen
Oppervlakte: 36m² (uitbreiding, incl. veranda)
Inhoud: ca. 110m³ (uitbreiding, incl. veranda)

Team

Thomas Kraal
Thom Winters
Joost Derijck

De bestaande uitbreiding van de originele woning was aan vervanging toe. Deze verkeerde in slechte staat, dus hier lag voor ons de opgave. Een nieuw, groter én lichter ontwerp, volledig opgebouwd uit hout. De landelijke en klassieke stijl van de woning moest ook weerspiegelen in het interieur.

Een ontwerp dat in zijn geheel bestaat uit lichtgekleurd hout en glas. De architectuur vormt daarbij een verbindende factor tussen het interieur en het exterieur. Zo geeft het zitraam dat in de gevel is opgenomen, een ultiem uitzicht op de tuin. En het dak dat doorloopt over de volledige breedte van de woning, creëert een veranda die mooi grenst aan de vijver.

Een licht en ruimtelijk ontwerp, waarin oud en nieuw, en binnen en buiten, hand in hand samengaan. De houten balkstructuur van het plafond refereert aan de landelijk, klassieke stijl. Daarentegen geeft  de lichte uitvoering van het materiaal een moderne twist aan de uitbreiding. Door de doorloop van de balken naar de kozijnen, ontstaat er een fijn lijnenspel. Binnen deze lijnen vormt het zitraam een opvallende eyecatcher, waar het eetgedeelte haar plek vindt. Het lichte palet van pastellen en zachte naturellen blaast een frisse wind door het interieur en laat oude objecten herleven. Klassieke items als de schommelstoel, hergebruikte raampanelen, kroonluchter en het vloerkleed geven het interieur die vintage feeling. Ten slotte verbinden het vele gebruik van hout, riet, planten en natuurlijke elementen in de styling het interieur met de tuin.