Aanbouw tuinkamer villa | Zeist

Info

Locatie: Zeist
Jaar: 2011
Opdrachtgever: particulier
Status: opgeleverd (2012)
Programma: wonen
Oppervlakte: –
Inhoud: –

Team

De opgave bestond uit het ontwerpen van een uitbreiding van een villa met een tuinkamer passende bij de bestaande woning. Maar dan wel in een strakker, modern jasje. Ook het interieur van de tuinkamer zal bij deze frisse, verfijnde vormgeving moeten aansluiten.

Het ontwerp van de uitbreiding is vanaf de straat gezien onopvallend en gesloten, maar richting de tuin juist open en verbindend. Dit open karakter is ook terug te zien in het interieur, net als de sterke relatie tussen binnen en buiten.

Mede door het vele glas en de doorvoering van de tegelvloer, vormen de uitbreiding en de tuin een nieuw geheel. De zithoek is daarom zo ingedeeld dat je altijd uitzicht op de prachtige tuin hebt. Het glas over de gehele breedte zorgt voor veel daglichttoetreding, dat door het schuine plafond nog royaler de ruimte binnenvalt. Een zacht palet van koele blauw- en grijstinten komt in deze zonovergoten tuinkamer dus goed tot zijn recht. De grijsblauwe tint op de achterwand en het lagere plafond creëren een intiemer zitgedeelte. Bij de keuze voor de haard en het meubilair is sterk rekening gehouden met de strak vormgegeven architectuur. De slanke belijning, rechte vormen en open vakken sluiten hier mooi op aan. Het exterieur sluit zoals gewenst goed aan bij de bestaande villa. De berging van Western red cedar zal geleidelijk aan gaan vergrijzen, waardoor die ondergeschikt wordt aan de tuinkamer.

Bekijk hier de bouwfoto’s.