Uitbreiding hoekwoning | Huizen

Het ontwerpen van een uitbreiding die naadloos aansluit op de bestaande woning. Met de komst van de uitbreiding ging ook een herindeling gepaard. De bestaande keuken moest worden verplaatst naar de nieuwe woonkamer / leefkeuken. Hierdoor kan de voormalige keuken getransformeerd worden naar een studeer- en speelkamer.

Door de toepassing van metselwerk met dezelfde voeg, smelten de strak vormgegeven uitbreiding en de bestaande woning samen in een nieuw ensemble. Via de grote glaspartijen die in alle gevels zijn opgenomen, komt er enorm veel daglicht naar binnen. Het lichte en open karakter van de uitbreiding weerspiegelt ook in het interieur, mede door het frisse kleurpalet en de slanke belijning. De haard past door haar hoekvorm perfect bij het vele glas in het ontwerp, zoals het raam in de eetkamer dat doorloopt in het plafond.

De stralend witte basis van het interieur vormt een mooi canvas voor een spel van lijnen en vormen. De zwarte accenten in het meubilair zijn in harmonie met de donkere kozijnen. Samen met de roze stoelen maken deze het interieur tot een krachtig geheel. Daarentegen zorgen de terugkerende ronde vormen in het interieur voor een contrastrijke eenheid binnen de rechte hoeken van de architectuur. Door de veelal matte uitvoering van de materialen krijgt de ruimte een zachtere uitstraling.

Info
Locatie: Huizen
Jaar: 2012
Opdrachtgever: particulier
Status: opgeleverd (2013)
Programma: wonen
Oppervlakte: 28 m² (uitbreiding)
Inhoud: 85 m³ (uitbreiding)