Nieuwbouw duurzaam bedrijfshal | Beesd

Info

Locatie: Camping Betuwestrand, Beesd
Jaar: 2008
Opdrachtgever: Betuwestrand Recreatie
Status: opgeleverd (2009)
Programma: bedrijfshal
Oppervlakte: ca. 280 m² BVO
Inhoud: ca. 1250 m³

Team

Thomas Kraal

De opdrachtgever had de behoefte aan een nieuwe bedrijfshal en wilde graag een ontwerp met een zo’n “groen” mogelijk karakter. Duurzaamheid was dus het startpunt voor het ontwerp.

Op het eerste gezicht oogt deze hal niet zo duurzaam, maar dat is hij wel. De hal is opgebouwd uit een staalconstructie, die is eenvoudig demontabel en staal is goed recyclebaar. Hierdoor was alleen een fundering nodig voor de staalconstructie, want de vloer bestaat uit stelconplaten. Ook deze zijn dus eenvoudig weer te verwijderen en kunnen dan ook hergebruikt worden. De gevelbekleding bestaat uit hout, een natuurproduct. Doorzichtige dakplaten zorgen voor veel natuurlijk daglicht waardoor overdag de verlichting niet of nauwelijks gebruikt hoeft te worden. Dat draagt bij aan het energiezuinig gebruiken van de bedrijfshal.

Het resultaat is een zorgvuldig gedetailleerde hal met een duurzaam karakter en oog voor de natuurlijke context waarin hij geplaatst is.