Renovatie schoolgebouw | Rotterdam

Info

Locatie: Hoogvliet, Rotterdam
Jaar: 2012
Opdrachtgever: Based-inn
Status: Ontwerp – niet gerealiseerd
Programma: kantoor / bedrijfsverzamelgebouw
Oppervlakte: –
Inhoud: –

Team

Thomas Kraal
i.s.m. Lab-S

Er stonden twee vragen centraal in deze opgave. Hoe renoveer en transformeer je een verwaarloosd schoolgebouw met minimale middelen? En hoe krijgt het gebouw weer een aantrekkelijke uitstraling zonder dat een ingrijpende en dure verbouwing noodzakelijk is?

Kraal architecten heeft twee renovatie ontwerpen gemaakt, waarbij het oude schoolgebouw wordt getransformeerd naar een functionele, moderne hoofdlocatie als uitbreiding voor het naastgelegen reeds bestaande bedrijfsverzamelgebouw. De keuze is gevallen op het ontwerp met de grijze gevelbekleding. In het renovatie ontwerp van de gevel heeft Kraal architecten de kozijnen gehandhaafd, maar deze krijgen wel nieuwe glaslatten en isolatieglas.

Binnen het bedrijfsverzamelgebouw is er dankzij een nieuwe, slimmere indeling na de renovatie een mooie ruimte voor de horeca met veel zicht op de buitenomgeving. Nieuw in het renovatie ontwerp van dit bedrijfsverzamelgebouw is het sfeervolle buitenterras met een prachtige balustrade. Het pand is bedacht als het nieuwe hoofdgebouw voor een naastgelegen bedrijfsverzamelgebouw voor zelfstandige ondernemers.