Renovatie & interieurontwerp woning | Amersfoort

Info

Locatie: Amersfoort
Jaar: 2011
Opdrachtgever: particulier
Status: opgeleverd (2012)
Programma: wonen
Oppervlakte: 32m² BVO (uitbreiding)
Inhoud: ca. 100m³ (uitbreiding)

Team

Vroeger was het een schitterend pand, helaas was hier door gebrek aan onderhoud nog maar weinig van te zien. Aan ons de schone taak om het pand zijn oorspronkelijke glans te terug te geven. Maar dat niet alleen. De bijzonderheden van het pand, hoe eigenaardig soms ook, moesten intact blijven. Een bepalende factor voor het interieurontwerp dus.

Het pand is van onder tot boven getransformeerd tot een royaal woonhuis. Compleet met nieuwe kamers en een herindeling. De zolder is nu een waar paradijs voor de kinderen, voorzien van een grote speelruimte en kamers met een slaapvliering. Een verdieping lager bevindt zich de nieuw ontworpen badkamer. Ten slotte is de begane grond een hoop vierkante meters rijker door de grote aanbouw met daarin een leefkeuken. In het gehele interieurontwerp stonden zowel vernieuwing als het benadrukken van authentieke details centraal.

Een interieur dat de historie van het pand weerspiegelt. Verschillende stijlen en tijdsbeelden ontmoeten elkaar in deze gerenoveerde woning. Zo zijn de oude keukenschouw, het raampje in het toilet en het spant op de zolder behouden. Verder zijn de klassieke ornamenten in ere hersteld. In de frisse, witte basis komen deze nog beter tot hun recht. De strakke lijnen van het keukenblok en de kozijnen creëren een spannend contrast met de klassieke en retro interieurelementen. Daarbij zet het opvallende tegelpatroon in de leefkeuken de toon voor een eigenzinnige mix van stijlen. Mooie houtsoorten en het warme palet van rood- en geeltinten geven kleur aan het interieur. Zo voelen grote ruimtes toch knus en uitnodigend aan. Deze kleuren komen ook terug in authentieke details, zoals het glas in lood in de en suitedeuren.

Bekijk hier foto’s van het bouwproces.