Interieurverbouwing & renovatie villa | Udenhout

Een renovatie van onder tot boven was de opgave voor deze villa in Udenhout. Hiervoor is een totaalplan gemaakt voor de interne verbouwing en herindeling. Van het ontwerpen van diverse nieuwe badkamers en andere ruimtes tot aan de aanpassing van de keuken.

Met oog voor de goede eigenschappen van de bestaande woning is er een gedetailleerd plan voor de verbouwing en renovatie gemaakt. Hierdoor zijn deze goede eigenschappen alleen maar verbeterd. Een aantal zelfontworpen meubelelementen, zoals de haard, zorgen voor een uniek resultaat op maat.

Beneden creëert het haardmeubel zowel een scheiding als verbinding tussen het zit-en eetgedeelte. De doorkijk houdt de ruimte open, terwijl er door het meubel twee aparte ruimtes binnen de grote leefruimte ontstaan. Het sterke contrast tussen de gladde witte afwerking en de ruwe steensoort maakt het geheel tot een spannend samenspel van materialen. Daarbinnen bieden de speelse vakken ruimte voor styling en persoonlijke objecten. Het zwart-wit en donkergrijze palet is ook in keuken en badkamers doorgevoerd om meer eenheid te creëren. De grote tegels, strakke vormgeving en het hoogglans wit stralen hier een sobere vorm van luxe uit. De comfortabele badkamers bevinden zich op de eerste verdieping, net als een aantal slaapkamers die er gerealiseerd zijn. Ten slotte het hoogste punt; de zolder. Deze is minimaal aangepakt tijdens de interieurverbouwing. Wel is er in het ontwerp al rekening gehouden met de eventuele toevoeging van een slaap- en badkamer.

Info
Locatie: Udenhout (Noord-Brabant)
Jaar: 2013
Opdrachtgever: particulier
Status: opgeleverd (2014)
Programma: wonen
Oppervlakte: ongewijzigd
Inhoud: ongewijzigd

Bekijk hier foto’s van het bouwproces.