Interieurverbouwing zolderverdieping | Voorburg

Van zolder naar luxe ouderslaapkamer, inclusief inloopkast en eigen badkamer. En van lastig bereikbare, extra bergzolder naar functionele studeer- en werkplek. Dat was de opgave voor deze verbouwing en volledige transformatie van de bovenste verdieping.

Een extra dakkapel aan de achterzijde en een vaste trap maken de bergzolder niet alleen bereikbaar, maar vooral ook bruikbaar voor studie en werk. Ook de grote zolder is voorzien van twee nieuwe dakramen voor optimale daglichttoetreding. De drie functies; slaapkamer, badkamer en inloopkast, hebben ieder hun eigen ruimte gekregen. Via de lijnen van de zelfontworpen maatwerkmeubels staan de ruimtes met elkaar in verbinding. Deze meubels bieden veel bergruimte, waardoor er een hoop spullen achter de strakke witte deurtjes verdwijnen. Rust en een lust voor het oog.

De zolderverdieping ademt nu licht, rust en ruimte. Want naast de dakramen zorgen ook de kleur- en materiaalkeuze voor extra licht in het interieur. De combinatie van het vele wit, de lichte houtsoorten en minimalistische vormgeving geven het geheel een Scandinavische look. Waar de houten lijnen in het meubilair op eenzelfde hoogte door de verschillende ruimtes lopen en deze verbinden, geeft de verspringende vlakverdeling het geheel een speelse touch. De donkere kleur in de badkamer omkadert de douche en het toilet en geeft een gevoel van baden in luxe. Zo is de ouderslaapkamer echt een ruimte geworden om volledig te ontspannen.

Info
Locatie: Voorburg
Jaar: 2013
Opdrachtgever: particulier
Status: opgeleverd (2014)
Programma: wonen
Oppervlakte: ongewijzigd
Inhoud: ongewijzigd

Bekijk hier enkele foto’s van het bouwproces.