Interieurdesign uitbreiding woning | Zeist

Info

Locatie: Dichterswijk, Zeist
Jaar: 2012
Opdrachtgever: particulier
Status: opgeleverd (2013)
Programma: wonen
Oppervlakte: 15m² BVO (uitbreiding)
Inhoud: ca. 50m³ (uitbreiding)

Team

Thomas Kraal
i.s.m. Miriam Dallinga Interieurarchitectuur

Het verbouwen en uitbreiden van de begane grond in deze diepe woning, was de opgave voor deze woning in Dichterswijk, Zeist. Daarbij vormt de nieuwe keuken een essentieel onderdeel van het ontwerp.

In samenwerking met Miriam Dallinga Interieurarchitectuur is een ontwerp gemaakt voor de verbouwing en uitbreiding van deze woning. Hierbij versterkt het lichtplan het architectonisch ontwerp. Een ontwerp dat eenheid schept in architectuur, exterieur en interieur. En dat de ruimtes onderling zowel verbindt en verdeelt. Doordat de keuken in de volledige breedte van de ruimte is gesitueerd, is deze ook daadwerkelijk het hart van de woning geworden.

De diepe woning is voorzien van een lichtstraat, waardoor er in iedere ruimte van voor tot achter veel daglicht is. De vorm van de keuken benadrukt de diepte van de woning nog eens, maar houdt de doorloop en zichtlijnen open. Om intiemere ruimtes te creëren, kan de woonkamer middels een flexibele vouwwand van de keuken worden gescheiden. Wel is het open karakter in het gehele ontwerp doorgevoerd. Het zijn juist de subtiele details in het interieur die de ruimte zo licht en luchtig houden. Zoals de keuze voor een enkele wandplank in plaats van bovenkastjes in de keuken. Of het verhoogde, bijna zwevende aanrechtblad. Naast het vele wit en de gladde afwerking kennen het authentieke glas in lood en de natuurlijke stylingobjecten de woning een warme sfeer toe. Net als het palet van zachte aardetinten en de toepassing van hout, die samen de relatie tussen binnen en buiten versterken.