Levensloopbestendige uitbreiding | Den Dolder

Info

Locatie: Den Dolder
Jaar: 2016
Opdrachtgever: particulier
Status: Opgeleverd (2017)
Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 38 m² BVO (uitbreiding)
Inhoud: ca. 115 m³ (uitbreiding)

 

Team

Thom Winters
Thomas Kraal
Bas Stolten
Monique Martens

Levensloopbestendig
Deze woning met rieten dak ligt in een prachtig gebied met veel groen. De opdrachtgever heeft ons benaderd om de woning levensloopbestendig te maken. De uitbreiding bestaat uit een paviljoen aan de noordkant van het huis. Het paviljoen biedt voldoende privacy voor de slaapkamer en stelt zich toch volledig open naar de bosrijke omgeving en de tuin op het zuiden.

Inspiratie
De uitbreiding is geïnspireerd op het Glass House van Philip Johnson & het Farnsworth House van Mies van der Rohe. Twee ontwerpen die zich kenmerken door een lichte constructie, veel glas, los komen van het maaiveld en een rijke gelaagdheid. We hebben deze kenmerken vertaald naar een eigentijds en strak ontwerp, dat mooi past bij deze karakteristieke woning.

Strakke vorm
In de gesloten achterzijde van het paviljoen bevinden zich een badkamer, toilet en kastenwand. Een zwart kader benadrukt de strakke vorm van de uitbreiding. Door het sterke contrast met de oorspronkelijke woning komt de hoedanigheid van beide objecten sterk naar voren.

 

Lees hier meer over het bouwproces.