Moderne nieuwbouw villa | Zeist

De opdrachtgever heeft ons gevraagd om een moderne nieuwbouw villa te ontwerpen voor een vrije bouwkavel in Kerckebosch te Zeist. De villa is gebouwd in het plangebied “Op de Hei”. Het ontwerp voor deze nieuwbouw villa is geheel volgens de wensen en eisen van de opdrachtgever.

Ontwerp
Het ontwerp voor de moderne villa is een in steen uitgevoerde kubus, die rust op de houten veranda en het bijgebouw. Het stenen volume wordt verder ondersteund door donker gestucte schijven.

Indeling van de woning
De woning bestaat uit een begane grond en eerste verdieping. Onder een deel van het huis ligt een souterrain.  De trap is het centrale element in de woning. Daar omheen liggen de diverse ruimten.

Natuurlijk licht
Grote ramen van de vloer tot aan het plafond zorgen voor veel natuurlijk licht in de woning. Bovendien zorgen ze voor een prachtig uitzicht op de bosrijke omgeving.

Interieur
Het interieur heeft een witte basis met zwart- en grijstinten en af en toe een kleuraccent. De donkere stalen deuren vormen een mooi contrast met de witte muren. Omdat er geen drempels zijn, loopt de houten visgraatvloer mooi over van de ene ruimte in de andere.

Info
Locatie: Kerckebosch, Zeist
Jaar: 2015
Opdrachtgever: particulier
Status: opgeleverd (2017)
Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 360 m² BVO
Inhoud: ca. 993 m³