Moderne uitbouw jaren ’30 woning | Zeist

Aan de achterkant van deze jaren ’30- woning in Zeist zat een gesloten keuken, die alleen bereikbaar was via de koude hal. De eettafel stond aan de (zonnige) voorkant van het huis. De bewoners waren toe aan een uitbouw en wilden het huis verder verduurzamen. Ze wilden graag een strakke en moderne uitbouw met veel glas.

Uitbouw en nieuwe indeling begane grond
Kraal architecten tekende de uitbouw en de nieuwe indeling van de begane grond. De woning is naar de achter- en zijkant uitgebouwd. De oude schuur en de aangebouwde keuken zijn gesloopt en vervangen.

Moderne uitbouw met glazen pui
De uitbouw heeft een modernere stijl dan de rest van het huis. De pui bestaat voor een groot deel uit glas, zodat je vanuit de keuken en eetkamer goed zicht hebt op de tuin.

Ruime woonkeuken
De muur tussen de keuken en woonkamer is doorgebroken om een ruime woonkeuken te creëren.

Opslagruimte
Achter de keuken zit nu een bijkeuken met ruimte voor wasmachine, droger, strijkplank, een kapstok en de opslag van sportspullen en regenkleding.

Bijkeuken en fietsenberging
De bijkeuken is vanaf de voorkant van het huis bereikbaar via een fietsenberging. De berging heeft ruimte voor vijf fietsen. Achter de bijkeuken staat een schuurtje met plek voor tuinmeubilair en -gereedschap.

Verduurzaming
In het plan is ruimte voor de toepassing van 14 nieuwe zonnepanelen. De houten vloer op de begane grond is vervangen door een nieuwe, goed geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming. Er wordt alvast ruimte gemaakt voor een warmtepomp.

Open haard en zitplekken
Op de begane grond is de open haard in de woonkamer vernieuwd. Voor alle gezinsleden zijn er prettige plekken om te zitten. De nieuwe indeling zorgt voor fijne loop- en zichtlijnen.

Info
Locatie: Zeist
Jaar: 2019
Opdrachtgever: particulier
Status: Opgeleverd (2021)
Programma: wonen
Oppervlakte: ca.  50 m² BVO (uitbreiding)
Inhoud: ca. 180 m³ (uitbreiding)

Foto’s: Ed van Rijswijk Fotografie

Meer weten over het bouwproces?
> Bekijk hier een fotoverslag.