Nieuwbouw moderne vrijstaande woning | Zeist

Wij zijn gevraagd om een vrijstaande woning te ontwerpen voor een vrije bouwkavel in Kerckebosch te Zeist. De vrijstaande woning zal gebouwd worden in het plangebied “Op de Hei” en moet een modern en strak ontwerp worden, zoals voorgeschreven voor dit plandeel van Kerckebosch. Deze nieuwbouw woning is onze 3e villa die we mogen ontwerpen in de herontwikkeling van Kerckebosch.

De kavel ligt op een bijzondere plek, waar we met het ontwerp op in spelen. Daarnaast hebben we goed gelet op de optimale bezonning van de woning en op de beleving van tuin en buitenruimte vanuit het huis. Het is een helder ontwerp geworden, wat ontworpen is als maatpak voor de opdrachtgevers. De begane grond kenmerkt zich door een “open” plattegrond, rondom het trappenhuis. Het trappenhuis vormt het verbindend element tussen de begane grond met de kelder en verdieping. Op de verdieping bevinden zich de slaapvertrekken, waardoor deze in meer besloten ruimten is ingedeeld.

Qua materiaal- en kleurgebruik zorgen we dat de woning goed zal opgaan in de bosrijke omgeving. Door hier en daar toch een licht gestuct gevelvlak toe te passen springt de woning op een bescheiden manier er toch uit tegen de groen/bruine wand van het bosgebied wat het decor vormt voor deze woning.

Info
Locatie: Kerckebosch, Zeist
Jaar: 2015
Opdrachtgever: particulier
Status: Uitvoering
Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 310 m² BVO
Inhoud: ca. 950 m³