Eigentijdse renovatie & uitbreiding | Zeist

Renovatie én uitbreiding, deze 2-onder-1-kap woning uit de jaren ’30 heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan. De bestaande woning was vrij gedateerd, dus een fris plan voor een eigentijdse uitbreiding en renovatie was erg welkom. Zo was er geen centrale verwarming aanwezig en waren keuken en badkamer enorm verouderd. In samenwerking met Van Staalduinen 3D is er een plan gemaakt voor de herindeling van de bestaande woning. Maar dat niet alleen, ook de nieuwe indeling van de begane grond en de uitbreiding van 70m² BVO vormden een essentieel onderdeel van het ontwerpplan.

Een uitbreiding met eigentijdse uitstraling die toch goed aansluit bij de stijl van de bestaande woning. Deze uitbreiding is opgebouwd uit twee over elkaar hakende delen, waardoor er een gevoel van gelaagdheid en diepte ontstaat. Ook het exterieur van de bestaande woning is aan de nodige veranderingen onderhevig. Zo zullen enkele kozijnen worden vervangen, net als twee dakkapellen die ook direct worden vergroot. Verder wordt het dak van de erker verhoogd en aangepast. Uiteindelijk zal de complete woning weer helemaal bouwkundig in orde worden gemaakt. Om dit ontwerp te kunnen realiseren, wordt de bestaande garage gesloopt en wordt daar gemaakt voor de uitbreiding. Inleveren op bergruimte zal de bewoners daarentegen niet gebeuren. Achterin de diepe tuin wordt namelijk een nieuwe berging van ca. 30m² BVO gebouwd.

Nu de woning geheel onderhanden is genomen heeft het weer de allure die deze mooie woning verdient. De nieuwe uitbreiding op de begane grond sluit goed aan bij de bestaande woning en bosrijke omgeving. Daarnaast zijn de architectuur van het exterieur en het interieur in goede harmonie ontworpen, zodat dit een mooie balans heeft. Het huis oogt weer prachtig fris van binnen en van buiten!

Info
Locatie: Kerckebosch, Zeist
Jaar: 2015
Opdrachtgever: particulier
Status: opgeleverd (2015)
Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 100 m² (uitbreiding woning & nieuwbouw bijgebouw)
Inhoud: ca. 320 m³ (uitbreiding woning & nieuwbouw bijgebouw)

Foto’s: Ed van Rijswijk Fotografie