Gevelrenovatie Top’s Edelgebak | Bilthoven

Info

Locatie: Bilthoven
Jaar: 2012
Opdrachtgever: Top’s Edelgebak
Status: opgeleverd (2013)
Programma: winkel
Oppervlakte: ongewijzigd
Inhoud: ongewijzigd

Team

Thomas Kraal

Kraal architecten heeft de opdracht gekregen om een nieuw ontwerp voor de zijgevel van Top’s Edelgebak in Bilthoven te ontwerpen. Het naastgelegen pand heeft plaats moeten maken voor een weg, waardoor de zijkant van de bakkerij nu aan de straat komt te liggen. Aan ons de opdracht om een ontwerp te maken zodat deze veelal blinde gevel gaat passen binnen de nieuwe context.

De bestaande bakkerij is gerenoveerd en er is een ijssalon gerealiseerd aan de nieuwe zijgevel. De gehele buitenkant van de winkel is ook aangepakt. Het staat er weer fris en strak bij.  Uiteindelijk is het de bedoeling dat in meerdere fases het pand verder wordt aangepakt. In fase 1 zullen de boven gelegen woningen worden gerenoveerd en verbouwd en de bakkerij en ijssalon verder worden geoptimaliseerd. In fase 2 wordt er een geheel nieuwe opbouw gemaakt op het achterste deel van de bakkerij met nieuwe appartementen. Stap voor stap maken we er een mooi plaatje van. Maar let op: er is nu al het lekkerste ijs en banket van de regio te krijgen.