Riante uitbreiding 2-onder-1-kap woning | Zeist

Info

Locatie: Patijnpark, Zeist
Jaar: 2015
Opdrachtgever: particulier
Status: Opgeleverd (2017)
Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 82 m² BVO (uitbreiding)
Inhoud: ca. 250 m³ (uitbreiding)

Team

Thomas Kraal
Thom Winters
Joost Derijck
Thomas ter Keurs
Sanne Dijkers
Monique Martens

De woning is gelegen op een mooi uitwaaierend kavel. Indertijd is de woning met de standaard uitbouwoptie gebouwd. Door de kleine pui was het resultaat een te donkere woonkamer voor de diepte van de ruimte. De uitbreiding van de woning is daarom in de breedte ontworpen. Een brede pui die voorbij het plafond schiet en ter plaatse van de nieuwe eetkamer de tuin in schuift zorgt samen met een nieuw hemellicht langs de zijgevel voor een zee van licht in de woning. Door verder de trap en entreehal op slimme wijze te verplaatsen is er tevens een riante televisie/studeerkamer gerealiseerd aan de voorzijde van de woning.

Tuin en woning lopen naadloos in elkaar over, waarbij de volle breedte van de uitwaaierende tuin bij de woning wordt betrokken. Dit komt door een slim interieurontwerp wat goed aansluit op de architectonische ingrepen.

Zo loopt de tegelvloer vanuit de hal, via de keuken door naar buiten om dit effect visueel te versterken. De lichte ruimte heeft voldoende plaats voor een ruim eetgedeelte en een keuken. De maatwerk keuken heeft eiken houten greeplijsten en een kookeiland. Tussen de woonkamer en eetkamer is de haard gesitueerd. Vanuit beiden plekken kan je genieten van het haardvuur. De lichte basis staat mooi in contrast met de antraciet kozijnen en deuren. Als accent is er gekozen voor blauwe en groene tinten die terug komen in het meubilair en de kunst en die doorlopen in het kleurenpalet van de tuin.