Rolstoelvriendelijke uitbreiding woning | Zeist

Info

Locatie: Zeist
Jaar: 2012
Opdrachtgever: particulier
Status: opgeleverd (2013)
Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 48 m² BVO (uitbreiding)
Inhoud: ca. 150 m³ (uitbreiding)

Team

Thomas Kraal

Een rolstoelvriendelijke uitbreiding was de opgave voor de gehandicapte dochter van de opdrachtgevers. Door haar beperking moet ze gelijkvloers wonen. Een uitbreiding van de woning was nodig. Slaapkamer, badkamer, veel bergruimte en natuurlijk brede deuren. Het motto van de opdrachtgevers: Van de nood een deugd maken.

Naast en achter de woning is een nieuwe vleugel gebouwd. Hierbij is geprobeerd om de resterende tuin perspectivisch zo groot mogelijk te maken. Om dit te bereiken loopt de uitbreiding schuin weg, qua dak en gevel. In de oude woning zijn de wanden gesloopt om zo’n groot mogelijke ruimte te maken, de entree is ook verplaatst zodat de looplijnen met de rolstoel zo kort mogelijk zijn. Voor de opdrachtgever lijkt het of hij een nieuw huis heeft. De donker houten uitbreiding die aan het bos grenst, past mooi in de omgeving.

Dochter Roos heeft ook haar eigen website: www.vriendenvanroos.com