Transformatie karakteristiek pand | Bilthoven

Transformatie karakteristiek pand
Kraal architecten maakte het ontwerp voor de transformatie en uitbreiding van dit karakteristieke pand in Bilthoven.

Meer licht op de begane grond
Door de donkere woonkeuken en de indeling met verschillende zithoeken werd de ruimte niet optimaal benut. De bewoners wilden een uitbouw in de vorm van een serre en meer licht op de begane grond.

Duurzame renovatie
De glazen bouwstenen in het trappenhuis zagen er bijzonder uit, maar ze waren thermisch een uitdaging. In het nieuwe ontwerp is daarom rond glas toegepast. Een aantal onderdelen, zoals de traptreden, waren hard aan vernieuwing toe. Deze zijn duurzaam gerenoveerd.

Zonnige kant 
De zijkant van het huis wordt nu beter benut. De voordeur en werkkamer liggen na de verbouwing aan de zonnige kant van het huis.

Tuin en buitenkant
Grote bomen in de tuin maakten de beleving in en om het huis erg donker. Daarom werd in het plan ook de tuin aangepakt. De buitenkant van het huis kreeg een nieuwe, frisse uitstraling.

Info
Locatie: Bilthoven
Jaar: 2017
Opdrachtgever: particulier
Status: Opgeleverd (2019)
Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 27 m² BVO uitbreiding en 93 m² BVO renovatie
Inhoud: ca. 87 m³ uitbreiding en 450 m³ renovatie

Meer weten over het bouwproces? Bekijk hier een fotoverslag.