Transformatie van kantoor naar woning | Naarden

Info
Locatie: Naarden
Jaar: 2016
Opdrachtgever: particulier
Status: Opgeleverd (2017)
Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 83 m² BVO (uitbreiding)
Inhoud: ca. 250 m³ (uitbreiding)

Transformatie kantoor naar woning
Dit prachtige pand uit 1896 had tot voor kort een kantoorfunctie. Kraal architecten heeft het plan gemaakt voor de transformatie van kantoor naar woonhuis. Na een grondige renovatie en uitbreiding is het nu een unieke, ruime en lichte woning.

Verbinding met de tuin
Bij het huis hoort een diepe achtertuin. Om de verbinding met de tuin te vergroten, is aan de achterkant van het pand een moderne uitbouw gerealiseerd. De uitbouw ligt over de volle breedte van het huis en nog een flink stuk daarbuiten. Daardoor sluiten de woonkeuken en eetkamer volledig aan op de tuin. Omdat de uitbouw grotendeels uit glas bestaat, kun je vanuit deze ruimtes volop van het uitzicht genieten.

Optimale indeling
De renovatie was ook een kans om de interne indeling van het huis te optimaliseren. De nieuwe indeling sluit perfect aan bij de behoeften van de de bewoners. Aan de voorkant van het huis liggen aan weerszijden van de voordeur de woonkamer en een werk-/muziekkamer. Op de eerste verdieping bevinden zich vier grote slaapkamers, een badkamer en een apart toilet. Op zolder is een ruime open speelruimte. Daar omheen liggen twee werkkamers en een extra badkamer.

Modern en klassiek
De rechte, zwarte lijn van de stalen trapleuning sluit mooi aan op het kader van de ensuite deuren en op de zinken bekleding van de uitbouw. Zo vormt de trap de verbinding tussen de moderne, strakke stijl van de uitbreiding en de klassieke stijl van het oudere gedeelte van het pand.

> Lees hier meer over het bouwproces