Tweede uitbreiding woonhuis | Zeist

Eerste uitbreiding
In 2014 maakten we samen met Lab-S het ontwerp voor de eerste uitbreiding van dit naoorlogse woonhuis. Het resultaat van die eerste uitbreiding is hier te bekijken.

Tweede uitbreiding
Zes jaar later waren de bewoners nog steeds blij met het huis en de locatie. Ze zochten echter naar extra woonruimte. We maakten daarom (opnieuw samen met Lab-S) een ontwerp voor een tweede uitbreiding van de woning.

Houten blokken
De tweede uitbreiding betreft de volledige breedte van de begane grond. Het concept met de houten blokken hebben we verder voortgezet, zodat het ensemble intact blijft en de eerste en tweede uitbreiding samen één geheel vormen.

Groot daklicht
De uitbreiding heeft een groot daklicht. Dit zorgt voor voldoende daglicht in de laatste uitbreiding en in de ruimtes die dieper in het huis liggen.

Glazen pui
De achtergevel heeft een volledig glazen pui gekregen, zodat de verbinding met de tuin optimaal is.

Bestaande keuken behouden
De bestaande keuken (van de eerste uitbreiding) volstond nog prima en is daarom behouden gebleven.

Eetkamer en gameroom
De nieuwste uitbreiding biedt plek aan een ruime eetkamer (grenzend aan de keuken) en een gameroom.

Hergebruik materialen
Op de gevel is verduurzaamd Siberisch larikshout toegepast. Bij de tweede uitbreiding van de woning is zoveel mogelijk hout van de eerste uitbreiding hergebruikt om de zijkant aan te helen. Alleen op het achterste deel van de gevel is nieuw larikshout aangebracht. De oude pui paste helaas niet. Deze is verkocht en heeft bij een ander project een tweede leven gekregen. Het terras is in zijn geheel opnieuw gebruikt.

Kleurverschil
Op dit moment zit er nog een kleurverschil tussen de oude en nieuwe houten delen. Na verloop van tijd zal dit kleurverschil steeds verder afnemen.

Info
Locatie: Kerckebosch, Zeist
Jaar: 2020
Opdrachtgever: particulier
Status: Opgeleverd (2022)
Programma: wonen
Oppervlakte: ca.  35 m² BVO (tweede uitbreiding)
Inhoud: ca. 105 m³ (tweede uitbreiding)

Fotografie: Ed van Rijswijk en Kraal architecten

Team

Thomas Kraal - architect & directeur

Thomas Kraal
Architect

Sanne Dijkers - interieurontwerper

Sanne Dijkers
Interieur ontwerper

Daan van Leeuwen - technisch ontwerper

Daan van Leeuwen
Technisch ontwerp en bouwbegeleiding

Thomas ter Keurs - technisch ontwerper

Thomas ter Keurs
Technisch ontwerp en bouwbegeleiding

doorkijkje naar de eetkamer

Meer weten? Neem contact met ons op!