Uitbouw en keukenontwerp | Maarssen

De bewoners van dit huis in Maarssen hebben Kraal architecten gevraagd om een ontwerp te maken voor een nieuwe keuken en een uitbouw op de begane grond.

Uitbouw naar de zijkant
Door de woning naar de zijkant uit te bouwen, is er plek voor een grote eethoek. Een nieuw raam zorgt voor extra licht en zicht naar buiten.

Beschutte zithoek aan de achterzijde
Ook aan de achterzijde is de woning een stukje uitgebouwd, om daar een ruime en beschutte zithoek te creëren.

Bijkeuken in het midden van de woning
In het midden van de woning is plek gemaakt voor de bijkeuken, die dienst doet als wasruimte en berging.

Keuken aan de voorkant
De keuken zit aan de voorkant van het huis. De keuken is open, maar wordt door een extra werkblad optisch gescheiden van de eethoek.

Speels effect
De keuken bestaat uit verschillende volumes die in elkaar overlopen. Het keukenblad is gemaakt van wit composiet. De bar en de schappen in de nis voor het koffiezetapparaat en in het open kastje boven het fornuis zijn van eikenhout. De lades en kastjes onder het aanrecht hebben witte fronten. Het nisje onder de bar en de kast met inbouwapparatuur zijn gespoten in een petrolblauwe kleur. Door het kleur- en materiaalgebruik ontstaat een speels effect.

Info
Locatie: Maarssen
Jaar: 2018
Opdrachtgever: particulier
Status: Opgeleverd (2020)
Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 25 m² BVO uitbreiding en 42 m² BVO renovatie
Inhoud: ca. 95 m³ (uitbreiding) en 138 m³ renovatie

Foto’s: Charlotte Kap Fotografie

Team

Boaz van der Wal - technisch ontwerper

Boaz van der Wal
Architect

Femke Scargo
Architect

Sanne Dijkers - interieurontwerper

Sanne Dijkers
Interieur ontwerper

Thomas ter Keurs - technisch ontwerper

Thomas ter Keurs
Technisch ontwerp en bouwbegeleiding

Thomas Kraal - architect & directeur

Thomas Kraal
Architect