Uitbouw en renovatie | Naarden

De opdrachtgever benaderde ons met een uitgebreid wensenpakket voor de uitbouw en renovatie van hun woning. Deze semi-vrijstaande woning (geschakeld met de garage) heeft uiteindelijk een volledige transformatie ondergaan, waarbij alleen de karakteristieke entreehal ongeroerd is gebleven.

Op de begane grond is de woning aan de achterzijde trapsgewijs uitgebreid waardoor lichte, geschakelde ruimtes zijn ontstaan. De zij-uitbreiding is hier los van, zodat de contour van de oorspronkelijke woning na de transformatie nog altijd goed herkenbaar is. Door de introductie van banden die van binnen naar buiten doorlopen ontstaat een sterke verbinding tussen binnen en buiten en tegelijkertijd een functionele, semi-transparante scheiding van de vertrekken. Televisiekamer, leefkeuken, woonkamer en studeerkamer zijn hierdoor op bijzondere wijze verbonden en optisch toch gescheiden van elkaar. De constructieve banden zorgen voor een unieke look en maken een slanke dakrand mogelijk. Ze zijn bekleed met gecoat staal. De kozijnen zijn uitgevoerd in duurzaam accoya hout.

Het dak is een halve meter verhoogd, waardoor ook de zolderverdieping een goed bruikbare verdieping is geworden. Verder is de woning thermisch verduurzaamd naar de huidige maatstaven.

De kleur- en materiaalkeuze is afgestemd op de voorliefde van de opdrachtgevers voor de watersport.

Info
Locatie: Naarden
Jaar: 2017
Opdrachtgever: particulier
Status: Opgeleverd (2019)
Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 42 m² (uitbreiding)
Inhoud: ca. 134 m³ (uitbreiding)

Team
Thomas Kraal
Thom Winters
Sanne Dijkers

Foto’s: Ed van Rijswijk Fotografie