Uitbreiding jaren ’30 woning | Zeist

Info

Locatie: Zeist
Jaar: 2012
Opdrachtgever: particulier
Status: opgeleverd (2013)
Programma: wonen
Oppervlakte: uitbreiding ca. 25 m²
Inhoud: uitbreiding ca. 120 m³

Team

De opdracht voor ons bureau bestond uit het maken van een plan om de eetkamer uit te breiden, een nieuwe bijkeuken aan te bouwen en te zorgen voor meer licht in de woning. De achtergevel ligt op het noorden en het oude balkon wat er zat hield veel licht tegen.

We hebben de bijkeuken naast de woning geplaatst, zodat de vergrootte keuken aan de achtergevel blijft liggen. De bijkeuken is tegen de bestaande poortdeur gebouwd. Boven de deur zit een strook glas die rondom doorloopt. Het ronde hoekje zorgt ervoor dat de versmalde toegang toch ruimtelijk blijft. Het vele glas in de achtergevel in combinatie met het nieuwe daklicht zorgen voor veel meer daglicht toetreding in huis.

Het ontwerp van de aanbouw is eigentijds en toch goed passend bij de bestaande jaren ’30 woning. Het project is van ontwerp tot oplevering in iets meer dan 3 maanden gerealiseerd, waarbij er zeer prettig is samengewerkt tussen opdrachtgever, aannemer en architect.