Uitbouw met ronde hoek | Bilthoven

Deze karakteristieke vrijstaande jaren ’20 woning werd uitgebreid en verduurzaamd.

Rolstoel toegankelijk
De woning moest bovendien goed toegankelijk zijn met een elektrische rolstoel. Daarom is de begane grond drempelloos uitgevoerd. Het huis is met de rolstoel goed bereikbaar via de ingang in de uitbreiding links achter het woonhuis.

Ronde hoek en houten lamellen
De bewoners wensten een moderne uitbouw, maar met behoud van de schaal en het bijzondere karakter van het huis. De uitbouw heeft een ronde hoek en is bekleed met verticale houten gevelbekleding.

Hemellicht
De uitbouw is door middel van een glazen constructie verbonden met de bestaande woning. Op deze manier is een rustige scheiding gerealiseerd tussen oud en nieuw. Bovendien valt er zo genoeg daglicht naar binnen, ook in de ruimtes die wat dieper in de woning liggen.

Eenheid architectuur en interieur
De ronde vorm van de uitbouw komt op een speelse manier terug in het keukeneiland, het aanrechtblad en de wandplankjes. Door de ronde vorm te herhalen ontstaat eenheid tussen de architectuur en het interieur.

Warmtepomp en zonnepanelen
De woning is voorzien van een warmtepomp in combinatie met lage temperatuur verwarming. Op het dak van de uitbouw zijn zonnepanelen geplaatst.

Info
Locatie: Bilthoven
Jaar: 2019
Opdrachtgever: particulier
Status: Opgeleverd (2021)
Programma: wonen
Oppervlakte: ca.  50m² BVO (uitbreiding)
Inhoud: ca. 145m³ (uitbreiding)

Foto’s: Ed van Rijswijk Fotografie

Meer weten over het bouwproces? Bekijk hier een fotoverslag.