Uitbouw van beton met glazen schuifpui | Zeist

Architectuur

Uitbouw van beton met glazen schuifpui
De bewoners van deze jaren ’30 woning in Zeist wilden de oude uitbouw vervangen door een moderne variant. We maakten een ontwerp voor een moderne uitbouw van beton met een glazen schuifpui.

Binnen-buiten beleving
De binnen-buiten beleving is voor de bewoners heel belangrijk. Daarom zijn de tuin en het terras nadrukkelijk bij het ontwerp betrokken.

Uitbouw van beton
De uitbouw heeft wanden van beton die van binnen doorlopen naar buiten. Ook de betonnen vloer loopt van binnen door naar buiten.

Grote glazen schuifpui
De betonnen wanden en vloer worden slechts onderbroken door het zwarte staal van de grote glazen pui, die naar twee kanten bijna volledig kan worden opengeschoven. De schuifpui loopt schuin ten opzichte van de bestaande achtergevel.

Verwijzing bestaande kenmerken
De dakrand van de nieuwe uitbouw nieuwbouw verwijst qua dikte en knik naar de bestaande dakrand.

Hoge muur met bovenlicht
De betonnen uitbouw heeft aan de schuurkant een hoge muur met een bovenlicht. Deze muur vermindert het zicht op de schuur, zonder doorkijkjes en daglicht te verliezen.

Afgeschermd van de buren
Aan de kant van de buren loopt de betonnen muur van de uitbouw door langs het terras. Zo wordt het terras afgeschermd van de buren.

Flink overstek
De uitbouw heeft een flink overstek, dat overgaat in een schuine overkapping. Hierdoor ontstaat op het terras een op de zon gerichte en overdekte zitplaats.

Verduurzaming

Schuifpui met hoogwaardig isolatieglas
De oude serre was slecht geïsoleerd. De nieuwe uitbouw kreeg een schuifpui met hoogwaardig isolatieglas en profielen met glasvezelversterkte isolatoren. De dichtingen rond de schuivende delen zorgen dat er ook daar geen warmte kan ontsnappen.

Interieur

Houten volume centraal
Een houten volume staat centraal in de ruimte. In dit volume zitten de kasten en apparaten van de keuken en bijkeuken verwerkt. Binnenin het houten volume bevinden zich de trap en het toilet.

RVS kookeiland
In de keuken staat een strak RVS kookeiland van Bulthaup.

Houten schuifdeuren
De bijkeuken is af te sluiten door middel van houten schuifdeuren.

Glazen taatsdeur met houten kozijn
Tussen de hal en woonkamer is een taatsdeur geplaatst. De taatsdeur is van glas en heeft een houten kozijn.

Meer informatie over het interieur van deze woning verschijnt binnenkort op de website van onze interieurafdeling Set interieur.

Info
Locatie: Zeist
Jaar: 2020
Opdrachtgever: particulier
Status: Opgeleverd (2021)
Programma: wonen
Oppervlakte: ca.  70 m² BVO (uitbreiding inclusief overkapping)
Inhoud: ca. 230 m³ (uitbreiding inclusief overkapping)

Fotografie: Stijn Poelstra

Team

Boaz van der Wal - technisch ontwerper

Boaz van der Wal
Project architect

Thomas Kraal - architect & directeur

Thomas Kraal
Architect

Sanne Dijkers - interieurontwerper

Sanne Dijkers
Interieur ontwerper

Thomas ter Keurs - technisch ontwerper

Thomas ter Keurs
Technisch ontwerper

uitbouw van beton met grote open glazen pui en daarachter de rvs keuken

Meer weten? Neem contact met ons op!