Uitbreiding hoekwoning | Amersfoort

De bestaande woning had een smalle keuken, gelegen achter de gang en naast de woonkamer. Als vanzelfsprekend bestond de opgave uit het creëren van een grote leefkeuken en het voorzien in extra bergruimte in bijvoorbeeld een bijkeuken.

Door het vele gebruik van glas, ontstaat er een ruimtelijk gevoel in de riante leefkeuken. Met uitgestrekt zicht op de achtertuin zijn binnen en buiten als nooit tevoren met elkaar verbonden in deze woning. Om dit te kunnen realiseren, is hier in het interieurontwerp sterk rekening mee gehouden. De link naar de tuin en het exterieur is subtiel uitgevoerd. Daarnaast is er voor extra bergruimte een bijkeuken achter de kersverse keuken ontworpen.

Door de uitbreiding heeft de woning een volwaardige leefkeuken gekregen. Een uitbreiding die mooi samensmelt met de tuin. Niet alleen de architectuur met de drie geïntegreerde plantenbakken geeft de ruimte een groen karakter, ook het zachte kleurpalet van het interieur draagt hieraan bij. Doordat het keukenblok direct achter een van deze plantenbakken is geplaatst, ligt het mooi in lijn met de architectuur en letterlijk in het verlengde van de tuin. De greeploze kastenwand vormt een fijne eenheid met de verticale lijnen van de grote raampartijen. De minimalistische stijl van het interieur brengt een extra gevoel van rust en ruimte met zich mee.

Info
Locatie: Amersfoort
Jaar: 2014
Opdrachtgever: particulier
Status: opgeleverd (2014)
Programma: wonen
Oppervlakte: 23 m² (uitbreiding)
Inhoud: ca. 70 m³ (uitbreiding)

Bekijk hier foto’s van het bouwproces.