Uitbreiding & renovatie villa | Bilthoven

Info

Locatie: Bilthoven
Jaar: 2015
Opdrachtgever: particulier
Status: opgeleverd (2016)
Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 50m² BVO (uitbreiding)
Inhoud: ca. 140m³ (uitbreiding)

Kraal architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de renovatie, uitbreiding en het interieur van deze villa. De villa staat in een bosrijke omgeving in Bilthoven en heeft een chalet-achtige stijl. De opdrachtgevers wilden de woning een eigentijdse en minder omvangrijke uitstraling geven.

Fijne ruimtes
In de nieuwe situatie is de woning is niet alleen uitgebreid. Ook het bestaande gedeelte is rigoureus verbouwd. Door de nieuwe indeling zijn logische looplijnen en fijne leefruimtes ontstaan.

Uitbreiding in contrast met bestaande woning
De buitenkant van de uitbreiding bestaat uit zink en glas en staat in sterk contrast met de bestaande chalet-achtige woning. De kleurstelling van de bestaande woning is aangepast op het nieuwe gedeelte, waardoor het huis een heel ander aanzien krijgt.

Uitbouw naar de achterkant
De uitbouw is naar de achterkant gerealiseerd. Daardoor is de achtergevel nu minder massief. Bovendien is in de plattegrond ruimte gekomen voor een grote eetkamer, leefkeuken en badkamer. Hoge ramen zorgen voor veel daglicht tot diep in de uitgebouwde woning.

Relatie tussen binnen en buiten
Vanuit de badkamer stap je omlaag, onder het originele dak door, de douche in. De ramen in de douche bieden uitzicht op zowel de achter- als de voortuin. Dit sluit goed aan bij de wens van de bewoners om de relatie tussen binnen en buiten versterken.

Maatwerk badmeubel
Het maatwerk badmeubel is een echte eyecatcher. De ombouw van het bad is gestuukt met interieurbeton. Vanuit het verhoogde bad kunnen de bewoners genieten van het uitzicht op de tuin en het bos.

Interieurontwerp
In het interieurontwerp is het concept van de architect verder uitgediept. Per ruimte is veel aandacht voor materialisatie, kleurgebruik, verlichting, stoffering en maatwerk meubilair. Daardoor is de woning tot in detail af.

Metamorfose
Door de aanpassingen heeft de villa een ware metamorfose ondergaan. In dit fijne huis met daaromheen de prachtig aangelegde tuin is het heerlijk wonen.