Uitbreiding, verbouwing & interieurontwerp | Woning in Driebergen

Kraal architecten heeft een plan gemaakt voor de uitbreiding, verbouwing en het interieurontwerp van deze woning in Driebergen. Daarmee voldoet de woning weer helemaal aan de eisen en wensen van deze tijd.

Uitbreiding
Op de begane grond is de woning uitgebreid naar de zijkant en de achterkant. De woon-/eetkamer is naar achter toe verlengd en achter de bestaande keuken is een nieuwe bijkeuken gebouwd. Aan de zijkant is een leefruimte gebouwd, die gebruikt wordt als leeskamer. De ruimtes lopen zonder deuren in elkaar over.

Materiaal- en kleurgebruik
Het nieuwe gedeelte van het huis is strakker en eigentijdser vormgegeven dan de bestaande jaren ’30 woning. Toch sluit de uitbreiding mooi aan op het oude gedeelte, omdat dezelfde materialen en kleuren zijn gebruikt.

Verbouwing
Door de verbouwing komt er veel licht naar binnen en is het huis een fijne plek om te wonen. Op de eerste en tweede verdieping is geschoven met de ruimtes om de plattegrond te optimaliseren. Een aantal kozijnen hebben dubbel glas gekregen om de woning duurzamer te maken.

Interieurontwerp
Om het huis te moderniseren, is een mooi ontwerp gemaakt voor het interieur. De badkamer op de eerste verdieping is vernieuwd. Op de tweede verdieping is een geheel nieuwe badkamer geplaatst. Bovendien zijn in het ontwerp maatwerk kasten en handige opbergplekken opgenomen.

Info
Locatie: Driebergen
Jaar: 2015
Opdrachtgever: particulier
Status: Opgeleverd (2017)
Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 46 m² BVO (uitbreiding)
Inhoud: ca. 140 m³ (uitbreiding)

Lees hier meer over het bouwproces bij dit project.