Uitbreiding & renovatie villa | Zeist

Ons bureau heeft een plan gemaakt om deze vrijstaande woning uit te breiden. Doel hierbij was om een nieuwe, ruimere en evenwichtige indeling te realiseren. Daarnaast is het plan voor de uitbreiding gelijk aangegrepen de gehele woning drastisch te renoveren. Het resultaat is een totale metamorfose waarbij de enigszins saaie vrijstaande woning is opgewaardeerd naar een karaktervolle en hoogwaardige villa.

De woning is aan de achterzijde over de volle breedte en met een diepte van ruim 4 meter uitgebouwd. dit is ook doorgetrokken op de verdiepingen en in het dak. Hierdoor is de toegang van de woning met de gang en het trappenhuis centraal in de woning komen te liggen in plaats van aan de zijkant. De nieuwe eetkamer is voorzien van een vide, waardoor deze grote ruimte dubbel hoog is en het raam in de oude achtergevel op de 1e verdieping is hierdoor behouden gebleven. Zo heb je vanuit een van de kamers op de verdieping een mooi doorkijkje.

Van buiten is dit juist niet zichtbaar in de achtergevel, doordat de raam partijen links en rechts van de markante schoorsteen gelijk zijn. Het lijkt dus alsof er een volledige verdieping achter zit. De enorme schoorsteen is nodig om in een goede verhouding te staan tot het formaat van deze villa en geeft hiermee smoel aan de nieuwe achtergevel.

Info
Locatie: Zeist
Jaar: 2009
Opdrachtgever: particulier
Status: opgeleverd (2010)
Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 137 m² BVO (uitbreiding)
Inhoud: ca. 385 m³ (uitbreiding)