Uitbreiding vrijstaande woning aan het water | Nederhorst den Berg

Dit huis uit de jaren ’50 staat op een groot perceel met een diepe achtertuin en heeft aan de voorzijde vrij uitzicht op het water van de Vecht.

Ruimtegebrek
De ruimte in huis was beperkt. De bewoners wilden op de begane grond graag meer ruimte om te zitten, eten, spelen en werken. Daarnaast wilden ze op de verdieping en zolder graag meer ruimte voor de badkamer en slaapkamers, waaronder een kamer voor logees.

Toegang terras vanuit woonkeuken
In de nieuwe situatie is de woning naar de achter- en zijkant uitgebouwd. Vanuit de woonkeuken in de uitbouw geven openslaande deuren toegang tot het deels overdekte terras.

Uitbouw met houten bekleding
De uitbouw is bekleed met horizontale houten latten. De zwarte kozijnen vormen een stoer contrast.

Grote dakkapel
De grote dakkapel aan de voorzijde zorgt voor een mooi uitzicht op de rivier de Vecht vanuit de slaapkamers op de eerste verdieping.

Werkkamer met zicht op de tuin
In de nieuwe plattegrond is meer ruimte gecreëerd op de begane grond. In de uitbouw bevinden zich de ruime woonkeuken en een werkkamer met zicht op de tuin. Het oude kantoor en de bijkeuken maakten plaats voor een slaapkamer met een badkamer en grote inloopkast. Op de plek waar voorheen de keuken zat, zit nu een bijkeuken.

Tuin bij het huis betrekken
Vanuit de woonkamer leiden twee traptreden naar de lager gelegen keuken. De keuken ligt op gelijke hoogte met het terras. Doordat de vloer doorloopt van binnen naar buiten, wordt de tuin meer bij het huis getrokken.

Vloerverwarming voor meer comfort
De vloer op de begane grond is vervangen door een geïsoleerde vloer met vloerverwarming. Dit zorgt voor meer comfort in de ruimtes op de begane grond.

Info
Locatie: Nederhorst den Berg
Jaar: 2019
Opdrachtgever: particulier
Status: Opgeleverd (2021)
Programma: wonen
Oppervlakte: ca.  82 m² BVO (uitbreiding)
Inhoud: ca. 260 m³ (uitbreiding)

Foto’s: Ed van Rijswijk Fotografie

Meer weten over het bouwproces?
> Bekijk hier een fotoverslag.