Uitbreiding woning en nieuwbouw atelier | Bilthoven

Info
Locatie: Bilthoven
Jaar: 2013
Opdrachtgever: particulier
Status: Opgeleverd (2014)
Programma: wonen

Uitbreiding
Oppervlakte: ca.  11 m² BVO
Inhoud: ca.  34 m³

Atelier
Oppervlakte: ca. 31 m² BVO
Inhoud: ca. 92 m³

Deze woning in Bilthoven is verbouwd en heeft aan de achter- en zijkant een uitbreiding gekregen. Het schuurtje ter plaatse van de nieuwe keuken is gesloopt. Op een andere plek in de tuin is een atelier gebouwd.

Uitbreiding woning
Vanuit de nieuwe zithoek hebben de bewoners goed zicht op de grote tuin. In de keuken is meer loopruimte ontstaan. Bovendien is het werkvlak ruimer en is er meer bergruimte beschikbaar. De eethoek is gericht op de achtertuin. De inval van daglicht en zon zijn optimaal. In de keuken en de eetkamer zijn grotere ramen gekomen. De bovenverdieping heeft een nieuwe indeling gekregen. Bovendien is de dakkapel een stuk breder gemaakt.

Nieuwbouw atelier
In de tuin is een bijgebouw geplaatst. Daarin zijn een atelier en een berging ondergebracht. De plek van het gebouw is zo gekozen, dat het zicht vanuit de woning op de tuin niet belemmerd wordt. In het atelier biedt een overhoeks raam goed zicht op de tuin en de woning. Er is voldoende muurruimte om werken tentoon te stellen. De bouwstijl van het atelier sluit mooi aan bij de stijl van de bestaande woning.

 

Bekijk hier de foto’s van het bouwproces.