Verbouwing winkel | Bilthoven

Info
Locatie: Bilthoven
Jaar: 2019
Opdrachtgever: Top’s Edelgebak
Programma: winkel

Kraal architecten maakte het ontwerp voor de verbouwing van de winkel en bakkerij van Top’s Edelgebak in Bilthoven. Hierbij worden ook de appartementen boven de winkel volledig gerenoveerd.

Aangrenzend pand gesloopt
Vroeger lag het pand midden in een rij, maar het aangrenzende pand werd gesloopt om plaats te maken voor een weg. Daardoor kwam het pand van Top’s Edelgebak op een straathoek te liggen, met de zijkant van de bakkerij aan de straat. De dichte gevel paste niet meer in de nieuwe context.

Open en uitnodigend
De nieuwe ligging op de hoek van de straat biedt de kans om de zijgevel te openen, zodat de winkel een uitnodigende uitstraling krijgt voor voorbijgangers en winkelend publiek in beide straten.

Om te beginnen werd de bestaande bakkerij gerenoveerd. Daarbij is een ijssalon gerealiseerd aan de nieuwe zijgevel. Bovendien werd de buitenkant van de winkel aangepakt, zodat die weer fris en strak is.

Inmiddels worden ook de boven gelegen woningen gerenoveerd en verbouwd. De bakkerij en de ijssalon worden verder geoptimaliseerd, waarbij de ijssalon naar voren wordt verplaatst en vanaf de straat makkelijk toegankelijk is.